Forum Przyrodnicze "BOCIAN"
Wszystko związane z przyrodą

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Słowiński Park Narodowy
Autor Wiadomość
arkona1 

Wysłany: 2006-09-05, 21:32   Słowiński Park Narodowy

Witam!
Gorąca prośba do Miłych Forumowiczów, czy ktoś był kiedyś w okolicach Słowińskiego Parku Narodowego i zna jakąś fajną (czytaj - z dala od drogi, wśród lasu, z miłymi gospodarzami) kwaterę, pensjonat, gdzie możnaby spędzić tydzień we wrześniu a przy okazji mieć nie daleko do ciekawych miejsc z ptaszorkami? Przeglądam różne oferty w necie, ale nie mogę się zdecydować, prosze o podpowiedź.
Pozdrawiam!

Basior 

Wysłany: 2006-09-05, 22:05   

arkona1 napisał/a:
Przeglądam różne oferty w necie, ale nie mogę się zdecydować, prosze o podpowiedź.
Polecamy kwaterę "Słoneczko" http://www.nadmorzem.net.pl/show600.html bylismy tam już dwukrotnie, raz zimą i ostatnio w lecie, kwatery ok. wszystko zgodnie z ofertą. Nie jest to coprawda w lesie ale w miasteczku, ale dzieki temu z Smołdzina wszędzie blisko. A działka duża nad rzeką, praktycznie nie czuje się ze nie jest sie poza miasteczkiem. Wystarczy wejść na górę Rowokół, tuż obok kwatery i zobaczysz cały park jak na dłoni. Polecam wspólnie z Waderą!
PS. Zamów u gospodyni rybę... mniam mniam :grin: no i powołaj sie na ludzi z Bociana!

arkona1 

Wysłany: 2006-09-05, 22:33   

Dzięki Basior!
A ile Wam policzono za nocleg? Da się z właścicielami ponegocjować? Czy sa twardzi? Przyznam, że Słoneczko od poczatku jest moim faworytem i pewnie tak zostanie! Aaaale prosze o jeszcze jakieś podpowiedzi!
Dzięki i Pozdrawiam!

Basior 

Wysłany: 2006-09-05, 22:46   

arkona1 napisał/a:
A ile Wam policzono za nocleg? Da się z właścicielami ponegocjować?
w sezonie bylismy w 5 osób, małzeństwo z dzieckiem zapłaciło 70 zł/noc za pokój, a my 40 zl/noc ale w małym pokoiku bez łazienki, z tym ze normalnie go nie wynajmują chyba, ale juz miejsc nie mieli, więc taniej nam wyszło :smile: . Teraz juz chyba po sezonie więc sie targujcie, zimą napewno mniej płaciliśmy, zreszta piszą ze 10-20% znizki po sezonie więc zmiękczajcie włascicieli.

arkona1 

Wysłany: 2006-09-06, 21:53   

No i eligancko!
Pani Elżbieta pamięta ludzi z Bociana bardzo miło i wogóle... Jak jej powiedziałem kto poleca jej kwaterę od razu (przez telefon) na twarzy się jej uśmiech pojawił. Ugadalismy się na 50 zł za pokój - to mi wystarcza by zapiąć wakacyjny budżet. Dodatkowo oferuje rowerki, grilla darmowy parking i różności. Chyba bedzie dobrze...
Basior Dzięki za pomoc! :lol:
Serdeczności!

Basior 

Wysłany: 2006-09-06, 22:44   

Do usług! :green:

Wadera 
życie jest piękne

Wysłany: 2006-09-06, 22:55   

Basior napisał/a:
PS. Zamów u gospodyni rybę... mniam mniam :grin:

koniecznie zapiekaną w serach :wink:

Mirek 

Wysłany: 2006-09-06, 23:09   

A jak pójdziesz w teren, to uważaj, żeby Ciebie piasek nie przysypał :grin: :wink:

arkona1 

Wysłany: 2006-09-07, 00:37   

a niech i przysypie, nie ma sprawy :lol: od maja nie miałem wolnego tygodnia :evil: , chętnie sobie pod nim poleżę, nawet i z żoną :roll: a co mi tam, jak szaleć to szaleć. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Logan 

Wysłany: 2006-09-27, 13:50   

Mirek napisał/a:
A jak pójdziesz w teren
to uwazaj na plazy od strony Rowow bo to miejsce dla golcow (kiedys wlazlem tam z lornetka wracajac z z ptakow na Gardnie :roll: ), zdaje sie ze to juz poza PN.

litoria 

Wysłany: 2007-04-26, 20:04   

no to ja jeszce o tych golcach - zdarzaja sie specyficzni - kolezanka podczas inwentaryzacji mikolajka trafila na liczne grono tzw pedalow.. a tak poza tym to nie ma sie czego bac...

Batman 

Wysłany: 2007-04-27, 12:36   

litoria napisał/a:
kolezanka podczas inwentaryzacji mikolajka trafila na liczne grono tzw pedalow..

Zaraz pedalow, naturysci to byli :twisted: :roll: :green:

morelee 

Wysłany: 2007-05-23, 22:25   

Może już nieaktualne, ale w ostatni weekend byliśmy tui: www.malwina.idara.pl gospodarze super, do jeziora 50m, pokoje ładne, słowem fajne miejsce na wczasy. To nie łeba ale Zarnowiska, 2,5km od Łeby.
W drodze do Żarnowisk na łące były żurawie i sarny 3szt, a w nocy wspaniale było słychać słowiki. Na przeciw okien, no, prawie na przeciw gniazdo z wysiadującymi bocianami.
Słowem - super!

Odpowiedz do tematu