|
Słowiński Park Narodowy |
| Autor |
Wiadomość |
arkona1

|
Wysłany: 2006-09-05, 21:32 Słowiński Park Narodowy
|
|
|
Witam!
Gorąca prośba do Miłych Forumowiczów, czy ktoś był kiedyś w okolicach Słowińskiego Parku Narodowego i zna jakąś fajną (czytaj - z dala od drogi, wśród lasu, z miłymi gospodarzami) kwaterę, pensjonat, gdzie możnaby spędzić tydzień we wrześniu a przy okazji mieć nie daleko do ciekawych miejsc z ptaszorkami? Przeglądam różne oferty w necie, ale nie mogę się zdecydować, prosze o podpowiedź.
Pozdrawiam! |
|
|
|
 |
Basior
|
Wysłany: 2006-09-05, 22:05
|
|
|
| arkona1 napisał/a: | | Przeglądam różne oferty w necie, ale nie mogę się zdecydować, prosze o podpowiedź. | Polecamy kwaterę "Słoneczko" http://www.nadmorzem.net.pl/show600.html bylismy tam już dwukrotnie, raz zimą i ostatnio w lecie, kwatery ok. wszystko zgodnie z ofertą. Nie jest to coprawda w lesie ale w miasteczku, ale dzieki temu z Smołdzina wszędzie blisko. A działka duża nad rzeką, praktycznie nie czuje się ze nie jest sie poza miasteczkiem. Wystarczy wejść na górę Rowokół, tuż obok kwatery i zobaczysz cały park jak na dłoni. Polecam wspólnie z Waderą!
PS. Zamów u gospodyni rybę... mniam mniam no i powołaj sie na ludzi z Bociana! |
_________________ www.ussuri.pl |
|
|
|
 |
arkona1

|
Wysłany: 2006-09-05, 22:33
|
|
|
Dzięki Basior!
A ile Wam policzono za nocleg? Da się z właścicielami ponegocjować? Czy sa twardzi? Przyznam, że Słoneczko od poczatku jest moim faworytem i pewnie tak zostanie! Aaaale prosze o jeszcze jakieś podpowiedzi!
Dzięki i Pozdrawiam! |
|
|
|
 |
Basior
|
Wysłany: 2006-09-05, 22:46
|
|
|
| arkona1 napisał/a: | | A ile Wam policzono za nocleg? Da się z właścicielami ponegocjować? | w sezonie bylismy w 5 osób, małzeństwo z dzieckiem zapłaciło 70 zł/noc za pokój, a my 40 zl/noc ale w małym pokoiku bez łazienki, z tym ze normalnie go nie wynajmują chyba, ale juz miejsc nie mieli, więc taniej nam wyszło . Teraz juz chyba po sezonie więc sie targujcie, zimą napewno mniej płaciliśmy, zreszta piszą ze 10-20% znizki po sezonie więc zmiękczajcie włascicieli. |
|
|
|
 |
arkona1

|
Wysłany: 2006-09-06, 21:53
|
|
|
No i eligancko!
Pani Elżbieta pamięta ludzi z Bociana bardzo miło i wogóle... Jak jej powiedziałem kto poleca jej kwaterę od razu (przez telefon) na twarzy się jej uśmiech pojawił. Ugadalismy się na 50 zł za pokój - to mi wystarcza by zapiąć wakacyjny budżet. Dodatkowo oferuje rowerki, grilla darmowy parking i różności. Chyba bedzie dobrze...
Basior Dzięki za pomoc!
Serdeczności! |
|
|
|
 |
Basior
|
Wysłany: 2006-09-06, 22:44
|
|
|
Do usług! |
|
|
|
 |
Wadera
życie jest piękne

|
Wysłany: 2006-09-06, 22:55
|
|
|
| Basior napisał/a: | PS. Zamów u gospodyni rybę... mniam mniam |
koniecznie zapiekaną w serach |
|
 |
Mirek

|
Wysłany: 2006-09-06, 23:09
|
|
|
A jak pójdziesz w teren, to uważaj, żeby Ciebie piasek nie przysypał |
_________________ TP Bocian
 |
|
|
|
 |
arkona1

|
Wysłany: 2006-09-07, 00:37
|
|
|
a niech i przysypie, nie ma sprawy od maja nie miałem wolnego tygodnia , chętnie sobie pod nim poleżę, nawet i z żoną a co mi tam, jak szaleć to szaleć. |
|
|
|
 |
Logan

|
Wysłany: 2006-09-27, 13:50
|
|
|
| Mirek napisał/a: | | A jak pójdziesz w teren | to uwazaj na plazy od strony Rowow bo to miejsce dla golcow (kiedys wlazlem tam z lornetka wracajac z z ptakow na Gardnie ), zdaje sie ze to juz poza PN. |
_________________ Łukasz Kajtoch
PRZYRODA ZIEM WIELICKO-LIMANOWSKICH
|
|
|
|
 |
litoria

|
Wysłany: 2007-04-26, 20:04
|
|
|
| no to ja jeszce o tych golcach - zdarzaja sie specyficzni - kolezanka podczas inwentaryzacji mikolajka trafila na liczne grono tzw pedalow.. a tak poza tym to nie ma sie czego bac... |
|
|
|
 |
Batman

|
Wysłany: 2007-04-27, 12:36
|
|
|
| litoria napisał/a: | | kolezanka podczas inwentaryzacji mikolajka trafila na liczne grono tzw pedalow.. |
Zaraz pedalow, naturysci to byli |
_________________ "Kiedy wytniemy ostatnie drzewo i kiedy zabijemy ostatnie zwierzę, to wtedy stwierdzimy, że nie możemy jeść pieniędzy". |
|
|
|
 |
morelee
|
Wysłany: 2007-05-23, 22:25
|
|
|
Może już nieaktualne, ale w ostatni weekend byliśmy tui: www.malwina.idara.pl gospodarze super, do jeziora 50m, pokoje ładne, słowem fajne miejsce na wczasy. To nie łeba ale Zarnowiska, 2,5km od Łeby.
W drodze do Żarnowisk na łące były żurawie i sarny 3szt, a w nocy wspaniale było słychać słowiki. Na przeciw okien, no, prawie na przeciw gniazdo z wysiadującymi bocianami.
Słowem - super! |
|
|
|
 |
|
|