|
Forum Przyrodnicze "BOCIAN"
Wszystko związane z przyrodą
|
|
Czerwieniejące pędy |
| Autor |
Wiadomość |
a.mrozek
|
Wysłany: 2006-06-27, 14:52 Czerwieniejące pędy
|
|
|
Witam, mam te roslinki juz dosc dlugo, ale jakos ostatnio cos sie z nimi, chyba niedobrego, dzieje. Koncowki pedow robia sie czerwone i zaczynaja sie marszczyc. Nie wiem czy to przypadkiem nie z powodu tego, ze prawie kwitna, albo je przelalam? Ta z lewej (troche zle widoczna ) ma nieco grubsze pedy i malutkie kwiatki. Jaka jest polska albo lacinska naywa?
prosze szybko o pomoc, nim moje kwiatki calkiem zmarnieja
CIMG3519c.jpg
|
 |
| Plik ściągnięto 153 raz(y) 76,06 KB |
|
_________________ Agi |
|
|
|
 |
Batman

|
Wysłany: 2006-06-27, 14:58
|
|
|
Z tego co kojarze, to ten kwiatek nie lubi upalow, latem trzymaj w piwnicy albo w innym chlodnym miejscu. Warto pamietac ze ten sukulent wypuszcza co roku, poltora mlode pedy, a stara roslina obumiera, wiec nie wiem czy tez nie jest za stara, niestety nazwy jej nie kojarze, mialem ja jakies 15 lat temu.
Przy okazji - to forum dotyczy gatunkow dziko wystepujacych, a nie hodowlanych. Jesli szukasz porad czyst dotyczacych hodowli roslin, poszukaj forum o tej tematyce |
_________________ "Kiedy wytniemy ostatnie drzewo i kiedy zabijemy ostatnie zwierzę, to wtedy stwierdzimy, że nie możemy jeść pieniędzy". |
|
|
|
 |
a.mrozek
|
Wysłany: 2006-06-27, 15:06
|
|
|
Dzieki, mam nadzieje , ze sciagniecie go z parapetu pomoze.
|
_________________ Agi |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
phpBB by
przemo
| |
|