|
wymiana zamka :-) i Walne Zgromadzenie |
| Autor |
Wiadomość |
Wujek Adam
SE-TP"B"

|
Wysłany: 2011-11-03, 14:46
|
|
|
Uściślenie:
Część informacji jest tutaj.
Wypadałoby przedstawić wszystkim pismo, z którym Komisja Rewizyjna zwróciła się do Zarządu i w którym podaje wszystkie powody zwoływania Nadzwyczajnego Walnego Zgromadzenia.
A na żadne wyjaśnienia, szczególnie z Twojej strony Marku, nie ma co liczyć.
Bo każdy, kto jest obdarzony darem logicznego myślenia już skapował, że wyjaśnienia w Twoim wydaniu polegają na bezpodstawnych oskarżeniach i obrzucaniu błotem tych, którzy ośmielają się wytknąć Twoje knowania i ukazać Twoją bezczelność i sobiepaństwo.
Niemniej jednak wkrótce spotkasz się publicznie z tymi samymi pytaniami i zostaniesz pociągnięty do odpowiedzialności przed Najwyższą Władzą Towarzystwa. A ja będę Ci patrzył głęboko w oczy i pytał Cię dotąd, aż wydukasz wszystkie odpowiedzi, których tu tak bardzo unikasz.
Do zobaczenia wkrótce! |
_________________ Wiadomo, Sekcja Entomo...
 |
|
|
|
 |
Prem
Nieludzki Doktor

|
Wysłany: 2011-11-03, 14:50
|
|
|
| Ja bym się chętnie zapoznał z pismem Komisji Rewizyjnej, czy mogę prosić o zamieszczenie na forum jego treści? Jeżeli nie na forum to w jakimś odpowiednim miejscu jak chociażby strona główna TP Bocian.. |
|
 |
Wujek Adam
SE-TP"B"

|
Wysłany: 2011-11-03, 15:03
|
|
|
| bystra80 napisał/a: | jeszcze jedna rzecz która zdaje się być znamienna
| Marfu napisał/a: | | Banować nie będziemy, a z szantażystami nie pertraktujemy (byłoby to poniżej naszej godności). |
nie pertraktujemy? my tzn. kto konkretnie? jest to poniżej czyjej godności? bo można się pogubić i brzmi enigmatycznie. Kto jest tym tajemniczym ciałem? wolontariusze zwani "pracownikami" (sztuk 4) z uprawnieniami większymi niż członkowie zarządu? czy może ktoś inny? czy to to samo ciało co potajemnie zmienia zamki w drzwiach bez wiedzy i pozwolenia zarządu? gdzie są opublikowane zasady działania tego ciała, uprawnienia, itp? czy ich funkcjonowanie jest zgodne i przewidziane przez statut stowarzyszenia? generalnie bardzo ciekawa kwestia ale pozostała jakoś dziwnie pominięta |
Spieszę z wyjaśnieniami:
Marek Kowalski używając swego ulubionego zaimka osobowego "my", dzięki któremu czuje się lepiej, bo w kupie (a w kupie jak wiadomo jest cieplej i bo kupy nikt nie ruszy), w tym przypadku prawdopodobnie ma na myśli:
- siebie
- Mariusza Grzeniewskiego,
- Monikę Stefaniak,
- i Olę Wierzbicką
, z tym że tą ostatnią na wyrost i w bardzo naciągany sposób, ponieważ ta dziewczyna nie jest jeszcze dopuszczona do Stołu Pana i nie jest takim pracownikiem, jak pozostali wymienieni.
Mamy więc do czynienia z Wielką Trójcą pozostającą poza władzą i kontrolą Zarządu Towarzystwa, której nikt nie nadzoruje, nie rozlicza i która dowolnie decyduje o wszystkich sprawach tyczących się Oddziału Warszawskiego, i której - póki co - całe TP "Bocian" może nagwizdać, bo oni i tak zrobią swoje. |
 |
|
|
|
 |
bystra80
|
Wysłany: 2011-11-03, 15:09
|
|
|
powiem krótko - włos się na głowie jeży
| Prem napisał/a: | | Ja bym się chętnie zapoznał z pismem Komisji Rewizyjnej, czy mogę prosić o zamieszczenie na forum jego treści? |
przyłączam się - chyba nie jest to dokument tajny? |
|
|
|
 |
Wujek Adam
SE-TP"B"

|
Wysłany: 2011-11-03, 15:18
|
|
|
| bystra80 napisał/a: | :shock: powiem krótko - włos się na głowie jeży
| Prem napisał/a: | | Ja bym się chętnie zapoznał z pismem Komisji Rewizyjnej, czy mogę prosić o zamieszczenie na forum jego treści? |
przyłączam się - chyba nie jest to dokument tajny? |
Zapewne dokument jest tajny, tak jak i wszystkie pisma i dokumenty, które mogą ukazać Zarząd w prawdziwym, czyli niekorzystnym świetle.
... ale zawsze możecie prosić o audiencje w biurze Towarzystwa, a uczynni pracownicy z radością pomogą Wam we wszystkim, o co poprosicie! |
 |
|
|
|
 |
Prem
Nieludzki Doktor

|
Wysłany: 2011-11-03, 17:54
|
|
|
| Cóż przyjdzie się z nim zapoznać 19 go...a szkoda że nie wcześniej... |
|
 |
pozor

|
Wysłany: 2011-11-03, 21:44
|
|
|
Szanowny Adamie Woźniaku. Od kilku dni opluwasz i szydzisz z ludzi których znam od dawna i szanuję. Opluwasz też organizację, którą śmiesz nazywać swoją.
W związku z tym ostrzegam – jeśli choćby na jedno z pomówień, które tu zamieściłeś, nie przedstawisz dowodów na Walnym, to będziesz je musiał przedstawić w sądzie.
A jeśli masz zamiar kandydować do władz TP „Bocian” to naucz się najpierw kultury. |
|
|
|
 |
bystra80
|
Wysłany: 2011-11-03, 22:12
|
|
|
| pozor napisał/a: | | ludzi których znam od dawna i szanuję |
najwyraźniej spowodowało to silną ślepotę |
|
|
|
 |
Wujek Adam
SE-TP"B"

|
Wysłany: 2011-11-03, 23:26
|
|
|
| pozor napisał/a: | Szanowny Adamie Woźniaku. Od kilku dni opluwasz i szydzisz z ludzi których znam od dawna i szanuję. Opluwasz też organizację, którą śmiesz nazywać swoją.
W związku z tym ostrzegam – jeśli choćby na jedno z pomówień, które tu zamieściłeś, nie przedstawisz dowodów na Walnym, to będziesz je musiał przedstawić w sądzie.
A jeśli masz zamiar kandydować do władz TP „Bocian” to naucz się najpierw kultury. |
Dzień dobry Kolego Pozorze.
Na wstępie, skoro zwracasz się do mnie po nazwisku, chciałbym także poznać i Twoje, abyśmy rozmawiali na tym samym poziomie. Mam nadzieję, że nadrobisz to przy swym ewentualnym kolejnym poscie.
I dalej: czy mógłbyś wskazać mi w którym dokładnie momencie kogoś tu opluwam, bądź z kogo szydzę? A może cały mój niniejszy wątek traktujesz jako opluwanie i szyderstwo z ludzi kryształowo czystych i niewinnych, którym nie godzi się zwrócić uwagi?
W każdym razie Twoje ostrzeżenie przyjąłem do wiadomości, lecz nie bardzo wiem co z nim począć? Bo nie potrafię skojarzyć o jakich pomówieniach tu mówisz? I czy naprawdę tego nie rozumiesz, że to ja jestem tu pomawiany o różne rzeczy, oraz że to nie ja bezprawnie pozbawiłem członka Zarządu Towarzystwa dostępu do warszawskiego biura - co jest zasadniczą treścią tego tematu, która najwyraźniej Ci umknęła.
Na koniec wyjaśnię Ci jeszcze, że nie mam zamiaru kandydować do władz Towarzystwa.
A swoją niewątpliwą kulturę okażesz tu wszystkim odzywając się podpisany imieniem i nazwiskiem, oraz zabierając głos bardziej rozumnie i tematycznie. |
 |
|
|
|
 |
GrzegorzBP
|
Wysłany: 2011-11-04, 08:01
|
|
|
| pozor napisał/a: | | jeśli choćby na jedno z pomówień, które tu zamieściłeś, nie przedstawisz dowodów na Walnym, to będziesz je musiał przedstawić w sądzie. |
A jeśłi przedstawi to co??? Zaprosisz go na lody??? jak się mówi a to powiedz i be. Ja zarówno Adama jak i ludzi z MTOF znam od ponad 10 lat i co z tego - to są sprawy pomiędzy sekcją a zarządem.
Więc Twoje wystąpienie mozna traktować jedynie w kategoriach klakierstwa i wazeliniarstwa. I ponawiam pytanie a co jak się okaże ze to co mówi Adam jest prawdą?
| pozor napisał/a: | | Opluwasz też organizację, którą śmiesz nazywać swoją |
O a kto sam przy wielu okazjach mówi że MTOF a potem TPB to "organizacja nas wsztstkich i wszyscy prqacujemy na jej rzecz".???
Tak więc klakierku czekamy na Twoje imię i nazwisko bo moje czy Adam jest powrzechnie znane.
Zobaczym czy jesteś wiatrem podszyty..... |
|
|
|
 |
xhardcorex
|
Wysłany: 2011-11-04, 10:42
|
|
|
| Wujek Adam napisał/a: | Dzień dobry Kolego Pozorze.
Na wstępie, skoro zwracasz się do mnie po nazwisku, chciałbym także poznać i Twoje, abyśmy rozmawiali na tym samym poziomie. Mam nadzieję, że nadrobisz to przy swym ewentualnym kolejnym poscie. | domagaj się tego lepiej od pana bystrego B bo to nie pozor opluwa anonimowo wszystko i wszystkich.
Adamie, pewnie znasz anegdotę o wujku, który rzekomo ukradł srebrne sztućce, okazało się to nieprawdą a niesmak pozostał. Teraz opluwasz bezpodstawnie Bociana, niesmak pozostanie i trzeba kolejne lata pracować aby odbudować zaufanie środowiska.
Jak Ty byś się poczuł gdyby ktoś napisał, że plądrujesz żerowiska rzadkich okazów, albo popełniasz opracowania nie idąc nawet w teren
Wykazujesz się retoryką PiSu albo Samoobrony:
- wiem, ale nie powiem
- mam na was teczki;
- kiedyś Wam to udowodnię etc. |
|
|
|
 |
GrzegorzBP
|
Wysłany: 2011-11-04, 11:12
|
|
|
| xhardcorex napisał/a: | | niesmak pozostanie i trzeba kolejne lata pracować aby odbudować zaufanie środowiska. |
Święte słowa - TPB do tej pory nie odbdował zaufania środowiska przyrodników jakie posiadał MTOF którego siłą byli ludzi którzy go tworzyli. Wielu z nich odeszło ale wszyscy udają że jest super i git i nikt nie zastanawia się czemu??? podobnie jak w PIS TPB ma łatkę tych od platform i budek. I nic ponad to. Nie uwolnił się od tego do dziś choć minelo już trochę czasu.
| xhardcorex napisał/a: | | Wykazujesz się retoryką PiSu |
ta... tylko co i raz wyskakuje jakiś Hofman i mowi że rację ma prezes a wszycy inni to zdrajcy śmiący podnieść rękę na prezesa. Dobrej analogii użyleś - bardzo dobrej i trafnej.
Tylko czy zastanowiłeś się co bedzie jeśli okaże się to prawdą???? Co wtedy??? Bo jedna strona się określiła jesli Wożniak kłamie, opluwa to do sądu a co jeśli nie???? CO WTEDY???? CO WTEDY??? |
|
|
|
 |
bystra80
|
Wysłany: 2011-11-04, 11:19
|
|
|
| xhardcorex napisał/a: | | domagaj się tego lepiej od pana bystrego B bo to nie pozor opluwa anonimowo wszystko i wszystkich. |
nie przypominam sobie żeby Pani xhardkorex się nam tutaj przedstawiała? a w opluwaniu innych w tym temacie przoduje. Śmiało pani/panno xhardcorex i niech pani nie zapomni o stanie cywilnym żeby było wiadomo jak się do pani zwracać
| xhardcorex napisał/a: | | Wykazujesz się retoryką PiSu |
bardzo trafne spostrzeżenie ale względem obecnych władz TPB i szarych eminencji - dokładnie działają jak PiS, wykańczanie niewygodnych członków co podskakują, zamiatanie spraw pod dywan, zamordyzm i morda w kubeł - zero demokracji
ps
pani/panno xardkorex poznamy się na walnym bo wszystko wskazuje na to że uda mi się przyjechać |
|
|
|
 |
Prem
Nieludzki Doktor

|
Wysłany: 2011-11-04, 12:09
|
|
|
| bystra80 napisał/a: |
ps
pani/panno xardkorex poznamy się na walnym bo wszystko wskazuje na to że uda mi się przyjechać |
Tylko czy się przyzna że ona to xardkorex??
Żeby nie było niejasności bo zapewne tez będę na Walnym Zebraniu przedstawię się
Prem to Przemysław Zięba
czym się zajmuję opisane jest w zakładce poniżej
http://www.wiw.lublin.pl/zhw/index.php?option=i02
nie chce być anonimowy jakimi zapewne zachcą być niektórzy uczestnicy tej pyskówki.
Każdy jest mocny w buzi zwłaszcza jak jest anonimowy i dodatkowo wypowiada się w necie.
Powiem tak - nie zamierzam milczeć w trakcie zebrania, chyba, że jakims sposobem ktoś w zagadkowy sposób przesunie jego termin i/lub miejsce spotkania.
Dodatkowo powiem, że będę jechał z Lublina - około 7.30 wyjeżdżam i mogę zabrać do 4 osób po drodze na zebranie - po drodze do Siedlec rzecz jasna, absolutnie nieodpłatnie
Zainteresowanych prosze o kontakt na priv, podam numer telefonu
pozdrawiam
Przemek |
|
 |
xhardcorex
|
Wysłany: 2011-11-04, 12:40
|
|
|
| bystra80 napisał/a: | | nie przypominam sobie żeby Pani xhardkorex się nam tutaj przedstawiała | nie ma sensu się przedstawiać, gdy wszyscy wiedzą jak się nazywam Nie jestem anonimowy, nie ukrywam swojego IP
| bystra80 napisał/a: | | xardkorex poznamy się na walnym bo wszystko wskazuje na to że uda mi się przyjechać | niestety sprawy służbowe mogą mnie odciągnąć od walnego. Jeśli wpadnę to tylko przejazdem. Nie wiem czy będzie czego żałować, ale zobligowałem się do innego spotkania na kilka tygodni przed zwołaniem walnego.
W kwestii pisowskich standardów w Bocianie i autorytarnej władzy... po to wybrany jest zarząd by decydował o ważnych sprawach mając wiedzę o funkcjonowaniu stowarzyszenia. Bez sensu, żeby na ten temat wypowiadały się osoby, które nie mają o tym bladego pojęcia, bo myślą, że NGO to firma nastawiona na zyski. Muszę te osoby zmartwić... tak nie jest.
Myślę, ze na walnym zarząd przedstawi odpowiednie wykresy opracowane na podstawie prowadzonej księgowości i wydruków z kont. Czarno na białym będzie widać, czy są nieprawidłowości finansowe. Będziecie na walnym to zażądajcie tego. |
|
|
|
 |
|
|