Przesunięty przez: Basior 2014-02-10, 02:07 |
Wycieczka Roztocze 28 maja |
| Autor |
Wiadomość |
Prem
Nieludzki Doktor

|
Wysłany: 2011-05-29, 17:32 Wycieczka Roztocze 28 maja
|
|
|
Zdjęć nijakich nie porobiłem (byłem z synem i w zasadzie on filmował moje połowy i okrzyki ekscytacji ), ale przyznam że odłowienie w ciągu 3 godzin wycieczki w moje ulubione miejsce na Roztoczu i 16 gatunków kózek!!! zrobiło wrażenie na mnie. Sam jestem zaskoczony...W tym najfajniejszy to A.mysticus var. hieroglyphica o Potwornej ilości M.affinis nie wspominam ale było ich zdrowo ponad kilkadziesiąt - tak wynika z moich obserwacji. Jako ze baldachy dopiero się rozwijają to nastawiłem się na czerpak i parasol, zwłaszcza ten drugi mnie zaskoczył niezmiernie i to pozytywnie. Ale proszę Państwa w takim razie sezon (poza górami) skończy się z końcem czerwca...
Pod wieczór przy ognisku w godzinach wieczornych zaczęła się rójka P.testaceus....co dało w sumie 17 gatunków obserwowanych.
pozdrawiam |
|
 |
Jacek Mazepa

|
Wysłany: 2011-05-30, 10:32
|
|
|
pod wieczór przy ognisku nie patrzy się na testaceus'y jeno żre kiełbasę i dezynfekuje gardziel .
Mazep |
|
|
|
 |
Prem
Nieludzki Doktor

|
Wysłany: 2011-05-30, 10:33
|
|
|
| Jacek Mazepa napisał/a: | pod wieczór przy ognisku nie patrzy się na testaceus'y jeno żre kiełbasę i dezynfekuje gardziel .
Mazep |
No chyba że Ci siadają na butelce piwa albo kiełbasie, tyle ich było....... |
|
 |
Jacek Mazepa

|
Wysłany: 2011-05-30, 13:35 Re: Wycieczka Roztocze 28 maja
|
|
|
| Prem napisał/a: | | Ale proszę Państwa w takim razie sezon (poza górami) skończy się z końcem czerwca... |
eeee tam, skończy się. On się nie kończy. Można pogrzebać w kupach, w grzybach, porostach, ponastawiać barberówek, zanęcić jakąś padlinką utworzoną w sztuczny sposób, pogrzebać pod kamykami, pod opadłymi liśćmi i w stertach kory, oj, nie kończy się, nie kończy. No chyba że Dohtór prawisz jeno o kozach.....to też się nie kończy, bo w badylkach można grzebać i hodowle nakręcać.
Ja |
|
|
|
 |
Prem
Nieludzki Doktor

|
Wysłany: 2011-05-30, 13:58
|
|
|