|
Harmonogram obozów Bocianich |
| Autor |
Wiadomość |
mender

|
Wysłany: 2006-04-14, 12:33 Harmonogram obozów Bocianich
|
|
|
Proponuję zacząć układać terminy obozów, bo jak wiemy jest ich trochę. Moje propozycje:
- nietoperze w Welskim PK - koniec lipca, powiedzmy 24-29 lipca
- obóz nad Bugiem - Po wstępnym rozmowach z Dominikiem padł termin 21-27 sierpnia (choć nie wiem czy 7 dni to dobra liczba),
- obóz nad Oświnem - 15-17 września
- obóz w Kampinosie - ?
Moja dodatkowa propozycja to obóz na torfowiskach pod Glinojeckiem, w jedynej na Mazowszu ostoi wodniczki. Postaram się wybrać tam w maju i zobaczyć jak wygląda sprawa. Wiem od kolegów z Mławy, że warto powycinać nieco. Może Bocian by objął opieke nad tym terenem (OTOP nie uwzględnił tego obszaru w ogólnopolskim projekcie)? Może rezerwat w przyszłosci? |
_________________ Ratuj Kwiecewo! |
|
|
|
 |
krotom
miłośnik PRZYRODY ;)

|
Wysłany: 2006-04-14, 13:11
|
|
|
| mender napisał/a: | | [...]nietoperze w Welskim PK - koniec lipca, powiedzmy 24-29 lipca[...] | super
a wątek ptasi też będzie jak w ubiegłym roku
i postaram się nie spóźnić, coby znowu po krate browarów za kare nie lecieć |
|
|
|
 |
mender

|
Wysłany: 2006-04-14, 13:15
|
|
|
| Cytat: | a wątek ptasi też będzie jak w ubiegłym roku |
Nie, w tym roku jeno nietoperze.
| krotom napisał/a: | i postaram się nie spóźnić, coby znowu po krate browarów za kare nie lecieć |
To pójdziemy razem |
|
|
|
 |
mender

|
Wysłany: 2006-04-14, 13:56
|
|
|
| mender napisał/a: | | - nietoperze w Welskim PK - koniec lipca, powiedzmy 24-29 lipca |
Wyniknęło nieporozumienie, termin podany przeze mnie nie wypali. Czekamy na GacOlkę, od której zalezy wiele jeśli chodzi o ten obóz. |
|
|
|
 |
Wadera
życie jest piękne

|
Wysłany: 2006-04-15, 20:07
|
|
|
| mender napisał/a: | | Wyniknęło nieporozumienie, termin podany przeze mnie nie wypali. Czekamy na GacOlkę, od której zalezy wiele jeśli chodzi o ten obóz. |
no tak ... zaczyna się. Dobry pomysł z tym tematem miałeś mender, zanim się wszystko dogra minie sporo czasu hihi |
|
 |
Mirek

|
Wysłany: 2006-04-15, 22:16
|
|
|
| Nie wiem co na to Dominik, ale w ramach obozu nad Bugiem przydało by się wygospodarować 1 dzionek na uporządkowanie użytku ekologicznego "Storczykowa Łąka" w Łosicach - Gmina zarezerwowała trochę środków ponoć na ten cel - na paliwo do kos spalinowych i na parę innych drobiazgów powinno wystarczyć. Szczegółów jeszcze nie znam, bo nie rozmawiałem jeszcze z Burmistrzem... |
_________________ TP Bocian
 |
|
|
|
 |
Dominik

|
Wysłany: 2006-04-15, 23:30
|
|
|
| Oboz nad Bugiem jak sama nazwa wskazuje jest nad Bugiem! Roboty w Kozkach jest od ch...... ! Jak trzeba dzialac na uzytku to zaplanuj inny termin. |
_________________ Dominik Krupiński
TP "Bocian" |
|
|
|
 |
Mirek

|
Wysłany: 2006-04-16, 00:16
|
|
|
| Dominik napisał/a: | | Jak trzeba dzialac na uzytku to zaplanuj inny termin. |
|
_________________ TP Bocian
 |
|
|
|
 |
mender

|
Wysłany: 2006-04-18, 16:45
|
|
|
| mender napisał/a: | | Moja dodatkowa propozycja to obóz na torfowiskach pod Glinojeckiem, w jedynej na Mazowszu ostoi wodniczki. Postaram się wybrać tam w maju i zobaczyć jak wygląda sprawa. Wiem od kolegów z Mławy, że warto powycinać nieco. Może Bocian by objął opieke nad tym terenem (OTOP nie uwzględnił tego obszaru w ogólnopolskim projekcie)? Może rezerwat w przyszłosci? |
To nie wypali niestety. |
|
|
|
 |
Basior
|
Wysłany: 2006-04-18, 21:16
|
|
|
| mender napisał/a: | | To nie wypali niestety. | Obóz czy rezerwat? |
_________________ www.ussuri.pl |
|
|
|
 |
mender

|
|
|
|
 |
GacOlka
|
Wysłany: 2006-04-23, 21:30
|
|
|
| Czekamy na decyzję Marfu, lada dzień powinien pojawić się jakiś termin. |
|
|
|
 |
Marfu

|
Wysłany: 2006-04-25, 16:24
|
|
|
| Wstepnie: 10-23 lipca - oboz nietoperzowy w Drawienskim PN, potem - od 24 VII mozemy sprawdzac budki w Welskim i Górzniensko-Lidzbarskim. |
_________________ Warszawski Oddział TP "Bocian" |
|
|
|
 |
mender

|
Wysłany: 2006-04-25, 16:33
|
|
|
| No to proponuję termin 24-29 lipca tak jak na początku tematu, z tym że 24 przyjazd wieczorem. Co Wy na to? Kto przyjedzie? |
|
|
|
 |
Marfu

|
Wysłany: 2006-04-25, 16:54
|
|
|
| Ja na poczatek. |