|
Poszukiwane zdjęcia do gry edukacyjnej dla dzieci |
| Autor |
Wiadomość |
Mirek

|
Wysłany: 2009-08-06, 21:29 Poszukiwane zdjęcia do gry edukacyjnej dla dzieci
|
|
|
Drodzy Forumowicze,
Fundacja Ochrony Wielkich Jezior Mazurskich zwróciła się do nas o pomoc w znalezieniu osób, które nieodpłatnie udostępnią zdjęcia różnych gatunków zwierząt. Zdjęcia zostaną wykorzystane do przygotowywanej gry edukacyjnej dla dzieci. W zamian za przekazanie zdjęcia lub zdjęć zainteresowane pomocą osoby mogą otrzymać różne materiały edukacyjne wydawane przez Fundację. Bardzo proszę, jeśli ktoś ma w zanadrzu fajne foty niżej wymienionych zwierząt, o kontakt ze mną na pw.
1. Bocian czarny
2. Gacek brunatny
3. Nocek
4. Łoś
5. Wilk szary
6. Trzmiel
7. Wiewiórka
8. Żuraw
9. Derkacz
10. Traszka grzebieniasta
11. Cietrzew
12. Orzeł bielik
13. Orlik krzykliwy
14. Ryś
15. Bóbr
16. Czapla siwa
17. Wydra europejska
18. Mopek |
_________________ TP Bocian
 |
|
|
|
 |
harrykumar
|
Wysłany: 2009-08-07, 23:14
|
|
|
| Czy są jakies wymogi w stosunku do zdjęć?wielkość? |
_________________ Grunt to gleba |
|
|
|
 |
Mirek

|
Wysłany: 2009-08-08, 07:47
|
|
|
| harrykumar napisał/a: | | Czy są jakies wymogi w stosunku do zdjęć?wielkość? |
Z tego co mi wiadomo, to wydrukowane zdjęcia nie będą duże, ale na pewno im większa rozdzielczość tym lepiej. |
 |
|
|
|
 |
Beata
Gorzów n/Wartą

|
Wysłany: 2009-08-10, 22:40
|
|
|
| orzeł bielik? to w końcu jak to jest? mówimy edukacyjnie, że bielik jest bielikiem, czy za Komitetem Ochrony Orłów świadomie używamy słowa "orzeł" ? |
_________________ PTASIE POGOTOWIE POMOC |
|
|
|
 |
Mirek

|
Wysłany: 2009-08-11, 07:03
|
|
|
| Beata napisał/a: | | orzeł bielik? to w końcu jak to jest? mówimy edukacyjnie, że bielik jest bielikiem, czy za Komitetem Ochrony Orłów świadomie używamy słowa "orzeł" ? |
Hmm...-zwrócę na to uwagę... :roll: |
 |
|
|
|
 |
Basior
|
Wysłany: 2009-08-11, 08:16
|
|
|
| Beata napisał/a: | | orzeł bielik? to w końcu jak to jest? mówimy edukacyjnie, że bielik jest bielikiem, czy za Komitetem Ochrony Orłów świadomie używamy słowa "orzeł" ? |
A czy my jestesmy na jakiejś konferencji naukowej? Jest jeszcze kaczeniec, mlecz i pewnie duzo innych zwyczajowych nazw gatunków, nie widze potrzeby aby codziennie gryźć się w język. :twisted: |
_________________ www.ussuri.pl |
|
|
|
 |
Beata
Gorzów n/Wartą

|
Wysłany: 2009-08-11, 08:22
|
|
|
| Basior napisał/a: | | A czy my jestesmy na jakiejś konferencji naukowej? Jest jeszcze kaczeniec, mlecz i pewnie duzo innych zwyczajowych nazw gatunków, nie widze potrzeby aby codziennie gryźć się w język. |
hm.. nie rozumiem Twojego wzburzenia ;) albowiem dość często jestem świadkiem dylematów i wyobraź sobie, że nie są to konferencje naukowe ;) .
Spytałam bo chciałam wiedzieć :) |
|
|
|
 |
Marfu

|
Wysłany: 2009-08-11, 10:37
|
|
|
| Gacka znajde, podaj na mail;a namiary... |
_________________ Warszawski Oddział TP "Bocian" |
|
|
|
 |
Namor

|
Wysłany: 2009-08-11, 11:45
|
|
|
| Beata napisał/a: | | czy za Komitetem Ochrony Orłów świadomie używamy słowa "orzeł" ? | Nowo wybrany prezes KOO świadomie używa nazwy orzeł bielik - ok. roku temu w Ptakach Polski był jego artykuł na ten temat. |
|
|
|
 |
Beata
Gorzów n/Wartą

|
Wysłany: 2009-08-11, 22:56
|
|
|
| Namor, czytałam, czytałam :) uzasadnienie tego stanowiska właściwie jest do przyjęcia, lepiej brzmi orzeł, niż goły bielik :green: |
|
|
|
 |
|
|