|
Żółw Błotny na Mazowszu |
| Autor |
Wiadomość |
Bocian

|
Wysłany: 2008-06-27, 14:34 Żółw Błotny na Mazowszu
|
|
|
Koleżanki, Koledzy!
Kilka dni temu gościliśmy w Siedlcach pana Adama Hryniewicza, który pracuje w Warszawskim Ogrodzie Zoologicznym, a zajmuje się programem reintrodukcji i ochrony żółwia błotnego na Mazowszu. Podczas spotkania narodził się pomysł organizacji mini-szkolenia dla osób które mogłyby poszukiwać lub przy okazji kontrolować miejsca gdzie potencjalnie żółwie błotne występują. Wstępnie zaproponowałem że takie szkolenie mogłoby się odbyć w naszym biurze w Siedlcach do którego przyjedzie pan Adam i opowie na slajdach o tym gdzie żółwi szukać, na co zwracać uwagę, co notować itd. Szkolenie - spotkanie może się odbyć tylko w przypadku gdy zbierze się jakaś grupa osób chętna by się spotkać i posłuchać. Dlatego też za pośrednictwem forum zapraszam wszystkich chętnych. Osoby zainteresowane proszone są o bezpośredni kontakt mailowy irek@bocian.org.pl W momencie ustalenia liczby chętnych zaczniemy dyskutować nad terminem spotkania. |
|
|
|
 |
Basior
|
Wysłany: 2008-07-01, 10:07
|
|
|
A ja myslałem, że napiszesz o ostatnim stwierdzeniu żółwia pod Siedlcami
A moze tez Pan Hryniewicz o tym samym w Warszawie by opowiedział? |
_________________ www.ussuri.pl |
|
|
|
 |
Zangief
|
Wysłany: 2008-07-09, 23:44
|
|
|
| W Warszawie byłoby świetnie, ale kiedy w Siedlcach miałoby się to odbyć? |
|
|
|
 |
Serpentin
Miłośnik zwierzat

|
Wysłany: 2008-07-21, 23:40
|
|
|
Dokładnie kiedy by się to miało odbyć? Może bym się przejechał z Krakowa na takie szkolenie. Interesuje mnie każda akcja związana z żółwiami błotnymi. Jeśli chodzi o mnie mam doświadczenie w hodowli żółwi, przeczytało się trochę książek (o samym błotnym 2 najnowsze, nie pisząc o tych związanych z żółwiami egzotycznymi), więc „żółtodziobem” nie jestem. Z żółwiami mam kontakt od dziecka tak, więc określanie płci, stanu zdrowia etc. to dla mnie żadna nowość.
Jakby ktoś coś wiedział na temat takich akcji to proszę o kontakt na e-maila: serpentin@op.pl bo niestety rzadko mam okazje gościć na forum.
Pozdrawiam Serpentin |
|
 |
Serpentin
Miłośnik zwierzat

|
Wysłany: 2009-01-04, 23:50
|
|
|
Witam
Co z tym szkoleniem dostałem owszem e-maila że byłem chyba jednym co się wtedy zgłosił A jak teraz? Odbyło się to szkolenia ma się odbyć czy jak?
Pozdrawiam i z góry dziękuje za odpowiedź |
|
 |
Serpentin
Miłośnik zwierzat

|
Wysłany: 2009-04-18, 00:42
|
|
|
Ponawiam pytanie ;P i nadal deklaruje swoją pomoc odnośnie wszelkich akcji związanych z żółwiami błotnymi i nie tylko tymi ale również z niechcianymi żółwiami wodno-lądowymi np. Trachemys scripa elegans ( Żółw czerwonolicy).
Z przyjemnością skorzystałbym z różnych szkoleń, prelekcji etc. poświęconym tym gadom
Pozdrawiam Wojciech
serpentin@op.pl |
|
 |
Serpentin
Miłośnik zwierzat

|
Wysłany: 2009-05-12, 22:01
|
|
|
Witam
Pan Adam Hryniewicz zgodził się przyjechać do Krakowa na Imprezę z Okazji Światowego Dnia Żółwia i tam też wygłosi prelekcję na temat ochrony żółwia błotnego. Wszystkich zainteresowanych tematyką żółwiową i nie tylko serdecznie zapraszam do nas bo naprawdę warto.
A o to plakat:
Pozdrawiam Wojciech (Serpentin) |
|
 |
Serpentin
Miłośnik zwierzat

|
Wysłany: 2009-05-23, 00:02
|
|
|
Wszystkim przyjezdnym polecam skorzystać z http://mapa.szukacz.pl/ dzięki temu bezbłędnie do nas traficie. Poza tym polecam zajrzeć na http://zsoi1krakow.pl/ wtedy będzie wam dużo łatwiej zlokalizować miejsce
Pozdrawiam |
|
 |
|
|