Przesunięty przez: Marfu 2006-09-07, 14:58 |
Hurra! Przylecial moj bocius! |
| Autor |
Wiadomość |
aristo

|
Wysłany: 2006-03-30, 20:00 Hurra! Przylecial moj bocius!
|
|
|
Przed chwila wyszlam na dwor i patrze - jest! Ten sam z takim kolnierzem. Mam nadzieje, ze sie nie myle. Moze w tym roku bedzie dobrze. Moze w tym roku, na przekor wszystkiemu beda male i sie wychowaja. W zeszlym roku z radosci, ze przylecialy spadlam ze schodow i gips na nozce. Zazdroscicie mi co? |
|
|
|
 |
zoomaniak
|
Wysłany: 2006-03-30, 20:18 Re: Hurra! Przylecial moj bocius!
|
|
|
| aristo napisał/a: | | Ten sam z takim kolnierzem |
Mam nadzieje, że to nie z takim usztywniającym Chociaż kto go tam wie, może ze śmiechu na widok Twojego gipsu... walił dziobem w gniazdo
Pewno, że zazdrościmy |
_________________ "Świat bez wariatów byłby nienormalny"
Klub Ciconia |
|
|
|
 |
Wadera
życie jest piękne

|
Wysłany: 2006-03-30, 20:38
|
|
|
| Ja zazdroszczę bardzo. Cały czas czekam na mojego .... ech |
|
 |
Namor

|
Wysłany: 2006-03-30, 20:53
|
|
|
| Wadera napisał/a: | | Ja zazdroszczę bardzo. Cały czas czekam na mojego .... ech |
no, no, ktoś się nie postarał |
|
|
|
 |
Basior
|
Wysłany: 2006-03-30, 21:04
|
|
|
| Namor napisał/a: | | no, no, ktoś się nie postarał | bocian gniazdo zatwierdził w zeszłym roku, więc zażalenia są narazie nieuzasadnione Namor... |
_________________ www.ussuri.pl |
|
|
|
 |
aristo

|
Wysłany: 2006-03-30, 21:24
|
|
|
| Spokojnie. Ten jest przedplanowo. W zeszlym roku byl dopiero 12 kwietnia. Czekam na pania bociusiowa. W mojej bliskiej okolicy jest jeszcze dwa gniazda. Jedno caly czas puste, drugie puste w zeszlym roku. |
_________________ aristo.fotosik.pl
 |
|
|
|
 |
aristo

|
Wysłany: 2006-04-04, 14:37
|
|
|
Jest i Pani Bociusiowa. Ok 13.00 przylecieli razem. On ze swym pieknym kolnierzem wokol szyi i Ona na swych troszke krzywych nozkach. Ci sami. Trzymajcie kciuki, zeby w tym roku byly mlode, zdrowe i piekne. Wychowane do odlotu. Prosze trzymajcie mocno. |
 |
|
|
|
 |
krotom
miłośnik PRZYRODY ;)

|
|
|
|
 |
krotom
miłośnik PRZYRODY ;)

|
|
|
|
 |
Wadera
życie jest piękne

|
Wysłany: 2006-04-08, 23:02
|
|
|
Ja nadal czekam! Niby we wtorek była parka, ale przenocowala i poleciała zupełnie ich nie rozumiem |
|
 |
Mirek

|
Wysłany: 2006-04-08, 23:28
|
|
|
| Dobra, co prawda nie moje, ale najbliżej mnie gniazdujące - wczoraj jeden, a dzisiaj są już dwa na gnieździe w Łosicach przy mojej ulicy! |
_________________ TP Bocian
 |
|
|
|
 |
aristo

|
Wysłany: 2006-04-22, 21:35
|
|
|
A ja nie wiem ile jest jajek w gniezdzie u moich bociulow, bo nie mam kamerki Ja wiedzialam, ze tak bedzie! |
 |
|
|
|
 |
Wadera
życie jest piękne

|
Wysłany: 2006-05-23, 21:59
|
|
|
Zalegle wieści z mego gniazda: pierwszy bocian przyleciał 30 kwietnia, drugi - dzień później. Przez 2 tygodnie sie obijały, znaczy nocowały na gnieździe, w dzień odstawiały amory ale jajek .. nie było. Zdążyłam sie nawet zoriętować, że samiec jest duży a samiczka mała ( na pierwszy rzut oka widać różnicę w wielkości). 16 maja bociany zaczęły wysiadywać jajka . To już 7 dzień ... tralala |
|
 |
jemi

|
Wysłany: 2006-05-24, 07:35
|
|
|
Obrona przed bocianami.
Obrona.JPG
|
 |
| Plik ściągnięto 284 raz(y) 131,37 KB |
|
|
|
|
 |
ZaP
Harris user

|
Wysłany: 2006-05-24, 07:39
|
|
|
a u mnie juz są młode i to 5 !!! w zeszłym roku było 4 i wszystkei sie wychowały !! wiec jakoś późno u Ciebie,..
ZaP |
_________________ --
http://drapole.pl |
|
|
|
 |
|
|