|
Zimowe liczenie w 2008 |
| Autor |
Wiadomość |
Marfu

|
Wysłany: 2008-02-04, 17:40 Zimowe liczenie w 2008
|
|
|
Sa chetni na wycieczke pogladowa? Jakies spokojniejsze forty modlinskie, pewnie 10 II by bylo najlepiej.
Ja w pelni liczenia, dzisiaj warszawa i dwa obiekty - w jednym 1 mopek, w drugim prawie 400, glownie nocki Natterera. Reszte sprobuje jutro podsumowac. |
_________________ Warszawski Oddział TP "Bocian" |
|
|
|
 |
irbis

|
Wysłany: 2008-02-04, 19:35
|
|
|
Ja chętnie |
|
|
|
 |
krotom
miłośnik PRZYRODY ;)

|
|
|
|
 |
Marfu

|
Wysłany: 2008-02-09, 10:23
|
|
|
Zatem 10 II, parking kolo cmentarza w Twierdzy Modlin. najpierf fort w okoicy, potem - jak ktos jeszcze bedzie chcial - przejazd i Fort Brody.
Krotom - nie wiem... czekam na info. |
|
|
|
 |
Marfu

|
Wysłany: 2008-02-09, 19:57
|
|
|
| Sorry - o 10 na parkingu... |
|
|
|
 |
irbis

|
Wysłany: 2008-02-10, 19:23
|
|
|
Kto nie był dziś z nami-niech żałuje.
Nietoperki nie zawiodły.
Jeden z nietoperków to nawet przegląd stomatologiczny miał zafundowany...
No ja na razie nie mam aż tak wielkich ambicyji, by na stomatologii nietoperzej się znać
Po raz kolejny zdumiewam się wyostrzonemu zmysłowi wzroku znawców
Krótkowidz z nieskorygowaną wadą refrakcji lub znaczną liczbą dioptrii minus raczej nie ma szans, by wypatrzyć cokolwiek, w przypadku- gdy to cokolwiek jest wciśnięte między cegły w sklepieniu 5 metrów nad ziemią, no i to coś ma kilka cm, z czego widać jeszcze mniej(inne pytanie-jaką część ciala widać?). I choć okulary używam tylko do bliży i to przy zmęczonych oczach, i choć z dalą nigdy problemów nie było, w przypadku lustracji tak wysokich sklepień-wymiękam. A co powiecie na to, że znawcy nie wymiękają, ba części ciała centymetrowe z tej odległości rozpoznają, ba nawet wnętrze ucha widzą (no coż-ja w pracy otoskopu używam, przy tym za owe ucho trzymam ).
No chyba wnioski nasuwają się same: albo o siły nieczyste należy podejrzewać, albo o jakieś poprawki natury-poprawki okulistyczne(wypytam przyjaciółke okulistkę ). No tu już oko zegarmistrzowskie przestalo mi imponować!!
No dobra, na szczęście większa część nietoperków ulokowana była znacznie niżej-w zasięgu wzroku zwykłego śmiertelnika. Piękne są to zwierzątka, ba nawet gacek brunatny jest tak oryginalnej na pysku urody, że ja jako laik mówię, że tak brzydki, że aż piękny -naprawdę
Oj Wujku Kryzysie i inni nieobecni żałujcie!!!
Fotek chyba nie powklejam , raczej do szponu wrzucę, co byście sie trochę pomęczyli przy rozpoznawaniu mazowieckich osobników(-cosik nędznie idzie tam w szponie nietoperzym , nie wiem-czy odwagi, sił, czy wiedzy brakuje-w tym ostatnim przypadku to pamietajcie, ze każdy kiedyś zaczynał, i że na błędach też mozna się uczyć , tak więc zapraszam, odwagi) |
|
|
|
 |
Batman

|
Wysłany: 2008-02-11, 04:53
|
|
|
Mi w Poznaniu pozostaly do policzenia schrony na Debinie.
Mam zamiar tam wyjsc jakos w sobote. Ewentualnych chetnych prosze o kontakt do srody wieczor - musze podac liste osob.
najlepiej pisac bezposrednio na e-mail: grzegorzgo@yahoo.co.uk
badz kontakt na kom.
Na forum raczej nie bede zagladal do niedzieli.
Pozdrawiam,
Grzegorz Golebniak |
_________________ "Kiedy wytniemy ostatnie drzewo i kiedy zabijemy ostatnie zwierzę, to wtedy stwierdzimy, że nie możemy jeść pieniędzy". |
|
|
|
 |
krotom
miłośnik PRZYRODY ;)

|
|
|
|
 |
Marfu

|
Wysłany: 2008-02-11, 09:24
|
|
|
| Wasatek, chyba trzeci w fortach modlinskich na 29 lat badan... |
|
|
|
 |
Marfu

|
Wysłany: 2008-02-19, 22:09
|
|
|
| Mender - w piwnicy w burkacie 19 nietoperzy (20 w ceglach):nocek duzy - 1, nocek Natterera - 17 (13), nocek ruzy - 8 (5), gacek brunatny - 2 (2). i jednen nieoznaczony. |
|
|
|
 |
|
|