Przesunięty przez: Marfu 2006-09-07, 14:58 |
Hurra! Przylecial moj bocius! |
| Autor |
Wiadomość |
aristo

|
Wysłany: 2007-05-15, 10:35
|
|
|
| Patrze i placze patrzac na te wasze fotki. U mnie 3-ci rok na gniezdzie smutno. Wprawdzie przylecial moj bociul i to ten sam co rok temu, ale sam. Gdzies indziej polecial. Moze znalazl lepsze gniazdo, gdzie nie stanie sie krzywda jego dzieciom. Zaglada tu czasem. Postoi na gniezdzie, odlatuje. Gniazdo poroslo trawa. Nie mam jak tam posprzatac, bo jest na slupie energetycznym. Energetykow gniazdo nie interesuje. A najsmutniejsze jest to, ze to juz 2-gie puste gniazdo na moim polu, a 3-cie w okolicy. |
_________________ aristo.fotosik.pl
 |
|
|
|
 |
jemi

|
Wysłany: 2007-05-26, 19:05
|
|
|
| Bocian z Gałek gmina Repki, który był oddany dwa tygodnie temu do azylu p.Tarczyńskiego z powodu porażenia prądem, wczoraj wrócił do swojego gniazda i z partnerem, partnerką uprawiał sex. |
|
|
|
 |
zdzich8

|
Wysłany: 2007-10-06, 22:41
|
|
|
| aristo napisał/a: | | W zeszlym roku z radosci, ze przylecialy spadlam ze schodow i gips na nozce. Zazdroscicie mi co? |
Ja za takiego współlokatora to mógłbym mieć 100 gipsów!! Masz szczęście, ze nasza poczciwa Ciconia wybrała twój daszek.. Tez bym tak chciał, ale nic na razie... |
_________________ http://www.przyrodapolski.bloog.pl
Jeden z najlepszych blogów przyrodniczych w Polsce!
POZDRO dla arturro |
|
|
|
 |
Aga

|
Wysłany: 2007-10-07, 13:09
|
|
|
Witam Chcialabym powiedziec ze u mnie jest gniazdo bocianie na budynku gospodarczym od 37 lat!!! Bociany wciaz powracaja do tego miejsca. Wciaz obserwuje ich zycie: walki o gniazdo, utraty legów, straty pisklat, narodziny, odloty i przyloty itd. W tym roku bocian pojawil sie na gniezdzie 29.03, trzy bociany pierwsze odlecialy19.08 a dwa pozostale25.08. 11.06 jeden z mlodych bociankow prawdopodobnie zostal wyrzucony z gniazda , bo lezal na ziemi . w tym takze roku moj sasiad znalazl jednego z moich bocianow ktory byl przewieszony przez jego plot i trzepotal skrzydlami. mozliwe ze byl porazony pradem od wyzej zawieszonych linii energetycznych. sasiad go zdjal z plotu a on odlecial. przez caly dzien nie bylo go nigdzie widac. powrocil nastepnego dnia rano i wygladal na zdrowego. potem bylo wszystko ok. Tak to bylo w tym roku. Juz sie nie moge doczekac kiedy znow przyleca 7 lat temu z okazji 30-lecia gniazda bociany postaraly sie i mialy 5 mlodych, wtedy takze odwiedzilo moje gniazdo Towarzystwo Bocian ze wzgledu na liczenie. powiedziano nam ze jest u nas najwiecej mlodych w powiecie siedleckim |
|
|
|
 |
zdzich8

|
Wysłany: 2007-10-07, 14:04
|
|
|
No i wreszcie szczęśliwe zakończenie. Miło się słucha takich historii. |
_________________ http://www.przyrodapolski.bloog.pl
Jeden z najlepszych blogów przyrodniczych w Polsce!
POZDRO dla arturro |
|
|
|
 |
|
|