|
Zaproszenie na obóz susłowy |
| Autor |
Wiadomość |
Andrzej
|
Wysłany: 2006-07-12, 17:04 Zaproszenie na obóz susłowy
|
|
|
Witam!
Zostały jeszcze 2-3 wolne miejsca na 2-tygodniowy obóz monitoringowo-badawczo-ochronny na jedynym obecnym stanowisku susła moręgowanego w Polsce, w Kamieniu Śląskim. Więcej informacji pod adresem: http://www.salamandra.org.pl/news/index.php?id=107
Decyduje kolejność zgłoszeń!
107.jpg Będziemy się wzajemnie oglądać ;-) |
 |
| Plik ściągnięto 180 raz(y) 30,66 KB |
|
|
|
|
 |
Basior
|
|
|
|
 |
Andrzej
|
Wysłany: 2006-07-22, 12:06
|
|
|
W tekście jest parę błędów (np dotyczący pochodzenia susłów - wszystkie są z hodowli w poznańskim ZOO, gdzie osobniki rodzicielskie trafiały w zdecydowanej większości (ok. 140) ze stanowisk na Węgrzech i tylko 10 osobików ze szwajcarskiego ZOO - także węgierskiego pochodzenia), ale ogólnie - naprawdę wygląda, że reintrodukacja na razie bardzo się udaje i susły świetnie sobie radzą.
Mam nadzieję, że uda mi się dojechać na ten obóz choć na kilka ostatnich dni |
|
|
|
 |
Wujek Kryzys
Dobry Wujek
|
Wysłany: 2006-07-22, 21:37
|
|
|
| A co z tymi drugimi susłami? A konkretnie z kolonią na lotnisku pod Lublinem. Czy juz tam buldożery wjechały? Czy ktoś cos wie o tamtejszych susłach ? |
|
|
|
 |
pieczara
Adam, bądź Wirus :]

|
Wysłany: 2006-07-23, 12:30
|
|
|
| Te drugie to susły perełkowane na lotnisku w Świdniku. O ile dobrze wiem, to żyja jak wczesniej. Nikt ich nie niepokoji. |
|
|
|
 |
Wujek Kryzys
Dobry Wujek
|
Wysłany: 2006-07-23, 19:22
|
|
|
| No to albo z jakiegoś powodu mimo uchwalenia uchwały nic nie ruszyło, albo prace się maja rozpocząć jeszcze za czas jakiś... |
_________________ Wiadomo, Sekcja Entomo... I nie tylko |
|
|
|
 |
Mirek

|
Wysłany: 2006-07-23, 19:28
|
|
|
| Tutaj można zobaczyć dyskusję nt. susłów! |