|
Zwierzaki ześwirowały... |
| Autor |
Wiadomość |
martynina

|
Wysłany: 2006-12-13, 18:10 Zwierzaki ześwirowały...
|
|
|
Mam pytanie do znawców ... mam w domu kota i psa, kot ma ruje i pies przez to zachowuje się dość dziwnie. Mam na myśli to, że zawsze jak kot koło niej (bo to suka) przejdzie to ona zaczyna piszczeć i kłaść się koło niej. Czy ktoś może wie o co chodzi mojemu psu?? Może zmieniła orientacje seksualną |
|
|
|
 |
Wujek Kryzys
Dobry Wujek
|
Wysłany: 2006-12-13, 18:29
|
|
|
| martynina napisał/a: | | kot ma ruje |
A czy to nie jest przypadkiem kot płci żeńskiej? Bo kot kocur to zawsze ma ruję
A czy te zwierzaki się aby razem nie wychowywały? Może się lubią bardzo po prostu... |
_________________ Wiadomo, Sekcja Entomo... I nie tylko |
|
|
|
 |
Wujek Kryzys
Dobry Wujek
|
Wysłany: 2006-12-13, 18:32
|
|
|
| martynina napisał/a: | | Może zmieniła orientacje seksualną |
A może to dobrze? Nie będzie kłopotu z niechcianym przychówkiem |
_________________ Wiadomo, Sekcja Entomo... I nie tylko |
|
|
|
 |
lord haos
Zbychu

|
Wysłany: 2006-12-13, 18:44
|
|
|
| martynina napisał/a: | | zaczyna piszczeć i kłaść się koło niej | Kładzie się na brzuchu czy grzbiecie?? |
_________________ Nic nie przeraża weterynarza! |
|
|
|
 |
martynina

|
Wysłany: 2006-12-14, 09:19
|
|
|
ok po kolei kot - kotka , i drugie kładzie się na brzuchu aha i nie wychowały się razem, suczkę mamy od ok 10 lat, a kot jest u nas już ze dwa lata. |
|
|
|
 |
lord haos
Zbychu

|
Wysłany: 2006-12-14, 11:54
|
|
|
| martynina napisał/a: | | kładzie się na brzuchu | Zwykłe zachęcenie do zabawy. Nudzi się suce i tyle... Nie ma znaczenia czy kotka jest w rui czy nie.
Tak poza tym to koty są zwierzętami sezonowo poliestralnymi (te dziko żyjące), lub po prostu polestralnymi całorocznie (udomowione). U domowych kotów cykle powtarzają się co 2-3 tygodnie, a sama ruja trwa (gdy brak owulacji) 8 dni. |
_________________ Nic nie przeraża weterynarza! |
|
|
|
 |
martynina

|
Wysłany: 2006-12-17, 11:27
|
|
|
nie to nie jest zachęcenie do zabawy, wiem jak wygląda jej zachęcenie do zabawy...
Dowiedziałam się ostatnio, że Szekla (będę nazywać po imieniu) dostała kilka lat temu dwa zastrzyki, na cieczkę... od tego momentu zdarza jej się zachowywać jak pies-samiec. Kilka dni temu skoczyła na kota - tak jak to robią psy- :/ więc to nie jest zwykłe zachęcenie do zabawy. Szekli coś odbiło ... i nie wiem czy to wina tych zastrzyków?? a jak tak to dlaczego tak się stało?? |
|
|
|
 |
kania ruda

|
Wysłany: 2006-12-18, 14:16
|
|
|
ja slyszalam ze czesto sie sukom zdarza zachowywac jak samce. potrafia nawet "kopulowac" z noga swego pana lub pani.
To po prostu instynktowne zachowanie. |
|
|
|
 |
Po_prostu_Ania
PHOTOgirl
|
Wysłany: 2007-04-19, 23:48
|
|
|
Takie zachowanie to "podtrzymanie dominacji" - suka kopuluje na kocie, nie w celach "rozrodczych", ale aby pokazać swoją pozycję w stadzie.
PS zastrzyki hormonalne strasznie szkodzą zwierzakom |
|
|
|
 |
|
|