|
Chimery - kontrowersyjne krzyżówki ludzi i zwierząt |
| Autor |
Wiadomość |
Ivellios
|
Wysłany: 2006-12-24, 03:07 Chimery - kontrowersyjne krzyżówki ludzi i zwierząt
|
|
|
No i naukowcy zaczęli tworzyć mieszańce ludzko-zwierzęce...
http://portal.paranormalium.pl/artykul622.php
Są nadzieje, ale są również i obawy.
Jak waszym zdaniem wyglądałby ów Nowy Wspaniały Świat?
Czy tworzenie "humansów" i innych "animalunsów" ma więcej plusów, czy minusów? |
|
|
|
 |
Jurek7
|
Wysłany: 2006-12-24, 13:26
|
|
|
E, tam, same nudy.
Mi sie bardziej podobały Przygody Jakuba Wędrowycza, jak w zonie czarnobylskiej odtworzyły się dinozaury, a Ukraincy przemycali je do Polski.
pozdrowienia w nastroju świątecznym, |
|
|
|
 |
Accipiter
Dreptak bagienny

|
Wysłany: 2006-12-24, 13:36
|
|
|
| Ivellios napisał/a: | | Jak waszym zdaniem wyglądałby ów Nowy Wspaniały Świat? |
Nowy, wspaniały swiat wg. mnie powstaje w sposób naturalny w wyniku ewolucji, a nie poprzez zabawę w Boga! Krzyżówki człowiek-zwierzę... chyba nic dobrego to nie wniesie. |
_________________ Paweł Wójcik
* http://pawelwojcik-fotoprzyroda.flog.pl/ |
|
|
|
 |
Wujek Kryzys
Dobry Wujek
|
Wysłany: 2006-12-25, 15:44
|
|
|
| Accipiter napisał/a: | | Krzyżówki człowiek-zwierzę... chyba nic dobrego to nie wniesie. |
A syrenka? Bardzo sympatyczna istota |
_________________ Wiadomo, Sekcja Entomo... I nie tylko |
|
|
|
 |
litoria

|
Wysłany: 2007-02-06, 22:14
|
|
|
| Eksperymenty na zwierzętach to dla mnie osobiście ohyda. Brak szacunku dla przyrody. Mieszanie w genach woła dla mnie o pomstę do Nieba. Każda istota, która pojawia się na Ziemi jest powołana do życia w Miłości. Wykorzystywanie zwierząt w ten sposób jest podłe i niegodne człowieka. Żal mi tej myszy.. |
|
|
|
 |
green power
ponad podziałami x 2

|
Wysłany: 2007-02-07, 14:53
|
|
|
bez sensu - pozwólmy biec dalej ewolucji, beż udziwnień
| litoria napisał/a: | | Każda istota, która pojawia się na Ziemi jest powołana do życia w Miłości | czy mam rozumieć, że jesteś zwolenniczką kreacjonizmu |
_________________ Tomasz Figarski
"Poza gospodarczym wyrachowaniem leśnik musi mieć także i szerszy, przyrodniczy punkt widzenia; powinien mieć również na względzie wartość materialnie niewymierną, jaką jest piękno i urok lasu[...]" W. Koehler, 1961. |
|
|
|
 |
Wujek Adam
SE-TP"B"

|
Wysłany: 2007-02-07, 15:35
|
|
|
Cześć!
Kiedy patrzę na niektóre ludzkie istoty, zwłaszcza ze świata polityki, zauważam, że experymenty krzyżowania ludzi ze świniami, bydłem, hienami, końmi a nawet płazami czy owadami są w naszym kraju przeprowadzane od dawna, a ich rezultaty są zadziwiające i bardziej powszechne, niż się wydaje...
Trochę z innej beczki, ale poniekąd na temat: wiecie, jaki jest szczyt mysli medycznej komunizmu?: członek z ramienia wysunięty na czoło...
Tu da się tylko pożartować. Mimo oporów (nie oceniając, czy moralnych, słusznych i tp) nauka rozwijała się i będzie rozwijać. Wynalezienie bomby atomowej nie spowodowało zaprzestania doświadczeń nad wciąż nowymi sposobami masowego zabijania. Sklonowanie "Dolly" to początek, a nie koniec takich prac. Tak po prostu było, jest i będzie. Nie powstrzymamy tego. Możemy (musimy) próbować to kontrolować. Genetyka i prace nad nią samą w sobie nie jest złem. Pamietajmy, że nożem możemy kroić chleb, ale możemy nim także zrobić komuś krzywdę. Czy zabronimy więc używać noży?
Zobaczymy do czego nas, lub nam potomnych tzw. postęp zaprowadzi??? Nie wygląda to najlepiej, choć z drugiej strony obawy o przyszłość to constans ludzkości.
Nie łapcie dołków, wierzcie w Człowieka!
Wujek Adam |
_________________ Wiadomo, Sekcja Entomo...
 |
|
|
|
 |
|
|