|
Mchy |
| Autor |
Wiadomość |
Ala
|
Wysłany: 2006-08-21, 10:36 Mchy
|
|
|
jaki mech jest mało wymagajacy i nadaje sie na stanowisko mocno naświetlone ?
słyszałam że jest mech bardzo ładny i zbity i wsam ras na nasłonecznione miejsca tylko ze przyrasta 10 cm na rok czyli bardzo wolno
Bielistka sina sie u mnie nie sparawdziła a przenosiłam ja z duza ilościa podłoza w październiku zeszłego roku
przedtem
teraz
jak widac jes w 90% martwy i sie kruszy , jest brzydki |
|
|
|
 |
litoria

|
Wysłany: 2006-08-21, 16:27
|
|
|
mchy rosna raczej na stanowiskach zacienionych i wilgotnych..(z tego co wiem)
Moze spróbuj z porostami, albo jakims skalnicowatymi |
|
|
|
 |
aruns
|
Wysłany: 2006-12-14, 01:58
|
|
|
| Spróbuj z Pleurozium schreberi. Wszędzie go pełno w lasach sosnowych, a nawet na łąkach. Na jałowych, nasłonecznionych wrzosowiskach świetnie rośnie też Racomitrium canescens, ten gatunek bardzo rzuca się w oczy z powodu jaskrawego zabarwienia. Postaram się zrobić fotkę i wkleić. |
|
|
|
 |
Cephalanthera
rubra....

|
Wysłany: 2006-12-14, 13:01
|
|
|
| przypominam że wszystkie te gatunki należą do częściowo chronionych. Znaczy bielistka sina i rokietnik pospolity. |
_________________ To jest mój świat....
 |
|
|
|
 |
loup
jest tak ładnie!
|
Wysłany: 2007-01-14, 14:23 Do rozpoznania
|
|
|
Pomóżcie mi proszę, co to jest? I tak przy okazji: jak mam zmniejszać zdjęcia, żeby przy dodawaniu ich jako załączniki nie traciły tak strasznie na jakości? Bo ta fotka była naprawdę ładna, a został strzępek... Nie znam się na tym wcale, nie mogę sobie poradzić, a chciałabym, żeby to jakoś wyglądało.
co to.JPG
|
 |
| Plik ściągnięto 8156 raz(y) 21,53 KB |
|
_________________ "Góry są jak miłość: im trudniejsze, tym wspanialsze; im bardziej kuszące, tym bardziej pociągają; im więcej się w nich rozsmakujesz, tym bardziej będziesz pragnąć" Anne-Marie Laforet, 15 sierpnia 1994r.
 |
|
|
|
 |
|
|