|
Sekcja botaniczna |
| Autor |
Wiadomość |
mender

|
Wysłany: 2006-05-25, 23:21
|
|
|
| Kejbii napisał/a: | zapytowywuje, gdzie na tym Forum jest temat o czerwcowym floriczesaniu Mogielicy... |
TU |
_________________ Ratuj Kwiecewo! |
|
|
|
 |
forestman
Zgórmysyn

|
Wysłany: 2006-06-01, 09:43
|
|
|
| na obozie Mogielicowym bedzie I walne zebranie sekcji botanicznej - prócz MKTPB będzie kilku botaników nie związanych z Towarzystwem ale chcacych nam pomagac w tzw. szczytnym celu - czyli opracowania florystycznego i fitosocjologicznego Mogielicy. |
|
 |
forestman
Zgórmysyn

|
Wysłany: 2006-06-19, 09:16
|
|
|
| no i zaczelismy dzialac - na obozie Mogielicowym wykonaliśmy kilkadziesiat zdjec fitosocjologicznych. Znalezlismy stanowiska roslin chronionych - z ciekawszych wymienie czosnek niedzwiedzi (Allium ursinum), podrzen zebrowiec (Blechnum spicant), 3 gatunki widłaków, marzankę wonną (Galium odoratum) i inne. |
|
 |
Bella
|
Wysłany: 2006-08-10, 19:22
|
|
|
czy ja tez sie mogę udzieac w sekcji? uwielbiam botanike mam tu w okolicach ciekawe tereny nie opisane pod wzgledem gatunkow..obrazki alpejskie lilia złotogłów i takie tam chwasty. Mialam tez dostac teren do opisu ale profesor mi nawiał do Włoch jak wróci to sie sprawa ma wyjasnic |
|
|
|
 |
Mirek

|
Wysłany: 2006-08-10, 21:34
|
|
|
| Bella napisał/a: | | czy ja tez sie mogę udzieac w sekcji? uwielbiam botanike |
możesz możesz, ale musisz pogadać z forestmanem i Cephaloptera |
_________________ TP Bocian
 |
|
|
|
 |
Cephalanthera
rubra....

|
Wysłany: 2006-08-15, 17:48
|
|
|
| Bella napisał/a: | | czy ja tez sie mogę udzieac w sekcji? uwielbiam botanike |
hej
Jak najbardziej.
Na razie jestem w terenie, ale jak wrócę (koniec września) to coś pomyślimy. W każdym razie odezwij się do mnie na maila i powiedz czym najbardziej sie interesujesz i co chciałabyś robić. |
_________________ To jest mój świat....
 |
|
|
|
 |
Stokrotka
|
Wysłany: 2006-08-31, 14:04
|
|
|
| Bella napisał/a: | czy ja tez sie mogę udzieac w sekcji? uwielbiam botanike mam tu w okolicach ciekawe tereny nie opisane pod wzgledem gatunkow..obrazki alpejskie lilia złotogłów i takie tam chwasty. Mialam tez dostac teren do opisu ale profesor mi nawiał do Włoch jak wróci to sie sprawa ma wyjasnic |
A piszesz prace badawcza? |
|
|
|
 |
Bella
|
Wysłany: 2006-08-31, 15:44
|
|
|
| to ma byc do pracy przejsciowej ewentualnie do magisterki.. zalezy co mi dadza i czy mi siadzie, ale ma to polegac na inwentaryzowaniu roslinnosci danego terenu |
|
|
|
 |
forestman
Zgórmysyn

|
Wysłany: 2006-09-01, 08:27
|
|
|
| hm.....Bella my bedziemy robic konkretne obozy botaniczne w celach zwiazanych z ochrona przyrody....na wiosne 2007 prawdopodobnie zrobimy oboz w celu zrobie nia inwentaryzacji florystycznej i fitosocjologicznej "Przełomu Tarnawki" - to projektowany rezerwat zgloszony przez kolo malopolskie do WKP. |
|
 |
Bella
|
Wysłany: 2006-09-01, 08:36
|
|
|
to ja tez chce wziac w tym udzial
najblizsze terenowki i tak dostane dopiero latem.. do tego czasu pozostaje miuczyc sie napamiec Szafera i Rothmalera |
|
|
|
 |
Pełek
Jakub Pełka

|
Wysłany: 2006-09-01, 10:54
|
|
|
Ja tez chce |
_________________ "Those were the days of good hunting and good sleeping" R.Kipling
Zdjęcia lotnicze małych obszarów - www.gisproject.pl |
|
|
|
 |
forestman
Zgórmysyn

|
Wysłany: 2006-09-01, 12:29
|
|
|
skoro tak to swietnie zapraszamy z Cephalantherem na wiosne |
|
 |
Cephalanthera
rubra....

|
Wysłany: 2006-09-02, 08:31
|
|
|
| Bella napisał/a: | | do tego czasu pozostaje miuczyc sie napamiec Szafera i Rothmalera |
Bez przesady...
Właśnie Pawle, czekam na materiały z inwentayzacji Mogielicy od Ciebie i GP..
Pora coś napisac. |
_________________ To jest mój świat....
 |
|
|
|
 |
forestman
Zgórmysyn

|
Wysłany: 2006-09-05, 08:36
|
|
|
| Cephalanthera napisał/a: | | Właśnie Pawle, czekam na materiały z inwentayzacji Mogielicy od Ciebie i GP.. |
moja juz gotowa...a gipa scigne niebawem i wysle ci mejla...tak do listopada pasi zaniesc Bozenie K. (WKP) projekt rezerwatu. |
|
 |
green power
ponad podziałami x 2

|
Wysłany: 2006-09-08, 12:46
|
|
|
| Cephalanthera napisał/a: | | Właśnie Pawle, czekam na materiały z inwentayzacji Mogielicy od Ciebie i GP.. | o fak znowum zapomniał, nasza ( Nurusia i moja ) juz dawno gotowa i juz do Ciebie Maćku leeeci , aha jak możesz to napisz mi swojego maila, na pw lub gg; pozdro! |
_________________ Tomasz Figarski
"Poza gospodarczym wyrachowaniem leśnik musi mieć także i szerszy, przyrodniczy punkt widzenia; powinien mieć również na względzie wartość materialnie niewymierną, jaką jest piękno i urok lasu[...]" W. Koehler, 1961. |
|
|
|
 |
|
|