|
Nocne "łowy" |
| Autor |
Wiadomość |
pieczara
Adam, bądź Wirus :]

|
Wysłany: 2006-08-10, 23:37
|
|
|
u mnie to sa jakieś zwariowane nietoperki, ganiaja sie wokół domu w dwa |
|
|
|
 |
GrzegorzBP
|
Wysłany: 2006-08-11, 07:24
|
|
|
| DarekŁ napisał/a: | | Nie zgodzę się z Grześkiem, że najlepsze są żarówki rtęciowe typu ,,Mix" |
jesli chodzi o zaangażowanie w ich uruchomienie kiedy bedziesz w wawce? |
|
|
|
 |
Prem
Nieludzki Doktor

|
Wysłany: 2006-08-11, 07:42
|
|
|
| DarekŁ napisał/a: | | A swoja drogą to myślałem, że w Lublinie to tylko motyle dzienne a tu proszę - znalazł się jeden pasjonat nocnych eskapad. Serdecznie pozdrawiam kolegę. |
Na temat motyloi zarowno dziennych jak i nocnych za wiele nie powiem, dlatego, ze do swiatla wabie inne stworki glownie chrzaszcze
pozdrowka dla Kolegow entomologow:)
a przy okazji zarowki typu mix swieca niezle zwlaszcza gdy stlucze sie banke zarowki |
|
 |
DarekŁ [Usunięty]
|
Wysłany: 2006-08-11, 19:57
|
|
|
Serdecznie nie polecam żarówek ze zbitą bańką - szkoda oczu dla kilku motyli więcej na ekranie. Znam już paru nestorów polskiej lepidopterologi którzy od dawna mają kłopoty ze wzrokiem z tego powodu. Mam nadzieję, że w W-wie spotkamy się Grzesiek gdzieś w połowie września, ale muszę z soba wziąść kierowcę . A już miałem nadzieję, że znajdę w Lublinie kolegę po fachu |
|
|
|
 |
Prem
Nieludzki Doktor

|
Wysłany: 2006-08-12, 10:42
|
|
|
przy okazji jak bedziesz w Lublinie to zapraszam serdecznie. zwalszcza na swiecenie, przynajmniej nie bede konkurencyjnie nastaiony do tego co przyleci do ekranu
A przy okazji dysponuje calym sprzetem do nocnych polowow wraz z agregatem i zarowa (nie tluczona rteciowka) A tluczone tez fajne najpierw sie wabi a potem odlacza i zbiera okazy przy zwyklej np 100 W
pozdrowka |
|
 |
DarekŁ [Usunięty]
|
Wysłany: 2006-08-13, 16:41
|
|
|
| Myślę Prem, że moglibyśmy się umówić na nocne świecenie w okolicach Kazimierza Dln. ale to już nie w tym roku. Planujemy od dwóch lat się tam wybrać bo jest tam sporo bardzo ciekawych miejsc i jak na razie skończyło się to nam tylko na rekonesansie. Myślę też o okolicach Dobrego oraz Piotrawin. |
|
|
|
 |
Prem
Nieludzki Doktor

|
Wysłany: 2006-08-16, 09:24
|
|
|
Z przyjemnoscia ale chyba rzeczywiscie w przyszlym roku, ten sezon w kwestii swiecenia powoli sie zamyka....
pozdr i do uslyszeia |
|
 |
|
|