|
Forum Przyrodnicze "BOCIAN"
Wszystko związane z przyrodą
|
|
Cholera z Jeziorkiem Czerniakowskim |
| Autor |
Wiadomość |
Basior
|
|
|
|
 |
Beata
Gorzów n/Wartą

|
Wysłany: 2006-07-17, 20:54
|
|
|
nooooooooo........... jedno jest pewne, 'mają jazdę bez trzymanki"
procedury, procedury,procedury........
wywiady,wywiady,wywiady........
analizy,analizy,analizy........
no cholera jasna, jak to dobrze, że nie w Gorzowie Wlkp., tylko w "stolycy"; przynajmniej GIS na miejscu jako siła doradcza |
_________________ PTASIE POGOTOWIE POMOC |
|
|
|
 |
Mirek

|
Wysłany: 2006-07-17, 20:58
|
|
|
Żeby się nie rozprzestrzeniła po całym kraju Swoja droga, to niezły straszak na tych, którzy mają gdzieś zakazy. Może to wymyślone specjalnie! |
_________________ TP Bocian
 |
|
|
|
 |
Beata
Gorzów n/Wartą

|
Wysłany: 2006-07-17, 21:17
|
|
|
niewykluczone
jednak w tym przypadku wyniki badań mówią same za siebie; z reguły bardzo ostrożnie podchodzi sie do nagłaśniania tego rodzaju informacji - tu wyniki - chociażby ze wzgledu na histeryczną z reguły reakcję mediów. Tego rodzaju działania podejmuje się w wyjątkowych sytuacjach, po rozważeniu argumentów, zagrożenia epidemiologicznego, itp.
Dlatego " dla spokojności" w artykule użyte są słowa: "sanepid prosi"....
a od kiedy sanepid prosi? jak jest pewny zagrożenia , to wtedy żąda a nie prosi
w naszym z resztą interesie |
_________________ PTASIE POGOTOWIE POMOC |
|
|
|
 |
GrzegorzBP
|
Wysłany: 2006-07-18, 09:13
|
|
|
| Mirek napisał/a: | | Może to wymyślone specjalnie! |
Jurek 7 pewno by powiedział że to polski wymysł i że nigdzie w Europie tak się nie robi
tak przy okazji - tez sledziłem te "niusy" - ani razu nie zostało powiedziane że to teren rezerwatu, że sama plaża jest nielegalna, że niezależnie od cholery kąpać sie tam nie można, że mimo że WKP wielokrotnie zwracał sie o interwencje do SM, Policji to mają to gdzieś. |
|
|
|
 |
Basior
|
Wysłany: 2006-07-18, 09:55
|
|
|
| GrzegorzBP napisał/a: | | że sama plaża jest nielegalna, że niezależnie od cholery kąpać sie tam nie można, | Troche dziwne podejscie, pamietam ze gdy utworzono rezerwat, a byłem wtedy w SOP i często patrolowaliśmy ten teren, było ustalenie ze nie mozna pływac w częsci pólnocnej, czyli za mostem. Coś sie zmieniło czy moze było to ustalenie "nielegalne"? Dodam, że chyba kilku instruktorów WOPRu, którzy na tej "nielegalnej" plaży i kapielisku prowadzili kursy ratownicze tez nalezało do SOPu i ostro ganiało kłusoli i pieski bez smyczy, więc dziwi mnie to co piszesz. |
_________________ www.ussuri.pl |
|
|
|
 |
GrzegorzBP
|
Wysłany: 2006-07-18, 13:57
|
|
|
| Basior napisał/a: | | Troche dziwne podejscie, pamietam ze gdy utworzono rezerwat, a byłem wtedy w SOP i często patrolowaliśmy ten teren, było ustalenie ze nie mozna pływac w częsci pólnocnej, czyli za mostem. Coś sie zmieniło czy moze było to ustalenie "nielegalne"? Dodam, że chyba kilku instruktorów WOPRu, którzy na tej "nielegalnej" plaży i kapielisku prowadzili kursy ratownicze tez nalezało do SOPu i ostro ganiało kłusoli i pieski bez smyczy, więc dziwi mnie to co piszesz. |
Zgadza sie tez pamiętam te ustalenia tylko że... w między czasie zmieniła się ustawa o ochronie przyrody i nowy katalog zakazów nie pozwala na tego typu "wypoczynek" że jest to bzdura - wiemy obaj, ale cóż....
jednym rozwiązaniem - proponowanym zreszta ministerstwu było wyłączenie tego fragmentu z rezerwatu - bo to przecież kpina aby plaża "posiadała unikalne walory przyrodnicze i dobrze zachowane ekosystemy". domyślasz sie jaka była odpowiedz? nie bo nie. |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
phpBB by
przemo
| |
|