Przesunięty przez: Marfu 2006-09-07, 15:02 |
Skąd bocian na kampusie SGGW? |
| Autor |
Wiadomość |
Wujek Kryzys
Dobry Wujek
|
Wysłany: 2006-05-24, 22:21 Skąd bocian na kampusie SGGW?
|
|
|
Dzis ku zaskoczeniu swemu odkryłem, że na terenie ogródka meteorologicznego na kampusie SGGW (na Ursynowie) chodzi sobie najprawdziwszy bociek. Studenci robiący obok pomiary cisnienia czy czegoś tam, stwierdzili, że tez nie wiedzą co on za jeden. Ptaszor spokojny, źle nie wyglądał. No i czy ktoś może wie skąd on tam? Chyba nie przyleciał sobie bo i skąd niby?
Zobaczę jutro..... |
|
|
|
 |
Mirek

|
Wysłany: 2006-05-24, 22:25
|
|
|
| Paweł Górski napisał/a: | | Chyba nie przyleciał sobie bo i skąd niby? |
Może to Pani bocianowa - fajne tam pewnie chłopaki sie kręcą
A tak na poważnie. Zauważyłem, że w ciagu ostatnich kilku dni doleciało trochę spóźnionych bocianów. Może to jeden z takich... |
_________________ TP Bocian
 |
|
|
|
 |
Wujek Kryzys
Dobry Wujek
|
Wysłany: 2006-05-26, 19:16
|
|
|
| Dzis go juz tam nie było.... |
_________________ Wiadomo, Sekcja Entomo... I nie tylko |
|
|
|
 |
Wujek Kryzys
Dobry Wujek
|
Wysłany: 2006-05-30, 23:42
|
|
|
| Bocian chyba jednak mieszka we wspomnianym ogródku meteo. Był tam róowniez dziś. Teren ogrodzony, nikogo w poblizu tylko ten bocian. Wystawiono mu tam jakies miski z czymś (?), ale kto sie tym ptaszorem opiekuje nie bardzo wiem jak sie dowiedzieć. No, w kazdym razie sobie żyje - chyba nie bardzo może latać, no bo chyba by nie został w takim miejscu z własnej woli. Jest sobie i tyle bociek jeden... |
|
|
|
 |
Basior
|
Wysłany: 2006-05-31, 08:58
|
|
|
| Nielot? Ale jesli lata to najbliższe gniazdo jest w Powsinie, nie wiem czy już zajęte, widział ktoś ostatnio? |
_________________ www.ussuri.pl |
|
|
|
 |
Wujek Kryzys
Dobry Wujek
|
Wysłany: 2006-06-01, 20:42
|
|
|
| O bocianie z SGGW dowiedziałem sietyle, że ma "cos ze skrzydłem" i bedzie tam mieszkał, aż wydobrzeje. No dobra... |
|
|
|
 |
|
|