|
pustułka na starym mieście |
| Autor |
Wiadomość |
morelee
|
Wysłany: 2007-06-29, 22:17 pustułka na starym mieście
|
|
|
Mam prośbę o kilka informacji o pustułkach - konkretnie chodzi o zachęcenie inwestora aby na swoim budynku (stare miasto, w okolicy są pustułki) zrobił coś żeby zagnieździły się pustułki.
-jakie korzyści można odnieść z pustułek na budynku? Może trochę przepędzą gołębie?
-Jak zrobić budkę lęgową, ewentualnie jakiego typu "dziuplę" w murze, gdzie, z jakiej strony budynku? Jak zachęcić ptaki do zasiedlenia?
-czy jest możliwy temat sztucznego osiedlenia pustułek - cos takiego robiono chyba z sokołami wędrownymi, prawda?
-czy można zainstalować kamerę w budce - jak to prawnie wygląda? - wiem że takie kamery bywają, ale czy trzeba mieć jakieś zezwolenie? spełnić jakieś szczególne warunki?
I jeszcze jedna sprawa – potrzebuje jakieś fajne zdjęcia pustułek – czy ktoś z Was mógłby mi udostępnić swoje zdjęcia? Takie najlepiej z miasta, żeby pokazać że są pustułki w mieście i przekonać inwestora do pomysłu.
Będę wdzięczna za pomoc. |
|
|
|
 |
Mirek

|
Wysłany: 2007-06-29, 22:36
|
|
|
A to czytałaś?!
Nie wiem co można jeszcze dodać!
I o jakim starym mieście piszesz?! W Warszawie?! |
_________________ TP Bocian
 |
|
|
|
 |
Basior
|
Wysłany: 2007-06-29, 23:52
|
|
|
| Mirek napisał/a: | | o jakim starym mieście piszesz?! |
3M = Trójmiasto, dawno Mirek rebusów nie rozwiązywałeś? |
_________________ www.ussuri.pl |
|
|
|
 |
Mirek

|
Wysłany: 2007-06-30, 00:26
|
|
|
| Basior napisał/a: | | dawno Mirek rebusów nie rozwiązywałeś? |
Ano nie! |
 |
|
|
|
 |
morelee
|
Wysłany: 2007-06-30, 09:10
|
|
|
Dzięki bardzo Mirek, takich informacji potrzebowałam.
Tak, chodzi o Gdańsk.
Ważne jest też pytanie, jakie korzyści odniesie właściciel budynku z obecności pustułek, czym można by zachęcić do założenia skrzynki lęgowej. |
_________________ www.idara.pl
 |
|
|
|
 |
Mirek

|
Wysłany: 2007-06-30, 09:39
|
|
|
| morelee napisał/a: | | jakie korzyści odniesie właściciel budynku z obecności pustułek, |
Przede wszystkim satysfakcję. Pustułka goni trochę gołębie. Ale może się zdarzyć, że budka zostanie zasiedlona przez gołębie a nie przez pustułki. |
 |
|
|
|
 |
|
|