|
Pustułka - ptak roku 2007 |
| Autor |
Wiadomość |
Mirek

|
Wysłany: 2007-02-01, 20:24 Pustułka - ptak roku 2007
|
|
|
| Tutaj są podstawowe informacje, ale przydało by się dowiedzieć czegoś więcej nt. aktualnej sytuacji w Niemczech i krajach sąsiadujących! Pomóżcie coś znaleźć! |
_________________ TP Bocian
 |
|
|
|
 |
marekB
|
Wysłany: 2007-02-13, 10:43 pustułka
|
|
|
Hej Mirku,
Będziecie w tym roku zakładać te budki dla pustułki? Ja chętnie bym zgłosił swoją okolice północno-zachodnia część Warmii mam tam do 15 stanowisk i w miastach i w krajobrazie rolniczym |
_________________ błotniak |
|
|
|
 |
Wujek Kryzys
Dobry Wujek
|
Wysłany: 2007-02-13, 17:28
|
|
|
| Pustułki? Czy mogłem widzieć 2 sztuki w okolicy Dąbrowy Górniczej dziś z okien pociągu? Bo jak to nie pustułki to nie wiem co to było. Tam śniegu nie ma od dawna i wiosna już właściwie się zaczyna - latały nad polami, niedaleko miasta. |
_________________ Wiadomo, Sekcja Entomo... I nie tylko |
|
|
|
 |
paola
|
Wysłany: 2007-03-17, 18:46
|
|
|
Witam .
Tak się składa, że od siedmiu mesięcy odbywam wlontariat w Rezerwacie Ptaków Wodnych w Wallnau (NABU), i musze powiedzieć, że plakaty o pustułce jako ptak roku 2007 są u nas porozwieszane. Nie wiem ile dokładnie jest tutaj stanowisk pustułki ale widuję te ptaszki często, nie wiem czemu częściej widzę samce.
Pozdrówka. |
_________________ ...bo w życiu chodzi o to, by być trochę niemożliwym... |
|
|
|
 |
Mirek

|
Wysłany: 2007-03-17, 19:46
|
|
|
| paola napisał/a: | | Tak się składa, że od siedmiu mesięcy odbywam wlontariat w Rezerwacie Ptaków Wodnych w Wallnau (NABU), i musze powiedzieć, że plakaty o pustułce jako ptak roku 2007 są u nas porozwieszane. |
Jestem zainteresowany takimi plakatami. Już wkrótce będzie plakat BOCIANA z pustułką, więc może na zasadzie wymiany?! |
_________________ TP Bocian
 |
|
|
|
 |
paola
|
Wysłany: 2007-03-17, 20:57
|
|
|
Witam.
Szczerze powiem ze na dzien dzisiejszy nie jestem w stanie plakacikow takich zalatwic, ale zobacze co da sie zrobic. Moze cos mi w rece wpadnie przypadkiem. W kazdym razie moga pojawic sie naklejki. Chyba strzyżyk byl ptakiem roku 2004? nalejki ze strzyzykiem gdzies ostatnio sie "walały" a moze to kowalik byl jako ptak 2006? musze zwrocic pilniejsza uwagę
Pozdrówka. |
_________________ ...bo w życiu chodzi o to, by być trochę niemożliwym... |
|
|
|
 |
|
|