Zamknięty przez: Accipiter 2007-01-17, 20:51 |
Obserwacje ssaków 2006 |
| Autor |
Wiadomość |
Accipiter
Dreptak bagienny

|
Wysłany: 2006-12-04, 19:14
|
|
|
| lord haos napisał/a: | | a lektor wyjaśnił, że jesienią podnosi się samcom poziom testosteronu i stają się niezwykle pobudzone |
...to by wyjasniało jego zachowanie, a huczka już niedługo. Nie wiem czy już przypadkiem sie nie zaczęła |
_________________ Paweł Wójcik
* http://pawelwojcik-fotoprzyroda.flog.pl/ |
|
|
|
 |
Accipiter
Dreptak bagienny

|
Wysłany: 2006-12-09, 13:59
|
|
|
| Wczoraj tj.08.12.2006 widziałem 5 niweielkich stad saren (2,4,7,3 i 13) a po za tym wiewiórkę i 2 szaraczki |
|
|
|
 |
lord haos
Zbychu

|
Wysłany: 2006-12-10, 13:59
|
|
|
A my z Motylem wracając z działki w miejscowości Marynino widzieliśmy łosia Wyglądał jak by miał wszystko w d.... a nas w szczególności. |
_________________ Nic nie przeraża weterynarza! |
|
|
|
 |
Wujek Kryzys
Dobry Wujek
|
Wysłany: 2006-12-10, 19:37
|
|
|
| lord haos napisał/a: | | widzieliśmy łosia Wyglądał jak by miał wszystko w d.... a nas w szczególności. |
Bo może miał? |
_________________ Wiadomo, Sekcja Entomo... I nie tylko |
|
|
|
 |
Jarek P
|
Wysłany: 2006-12-11, 08:46
|
|
|
| lord haos napisał/a: | | Wyglądał jak by miał wszystko w d.... a nas w szczególności. |
One zawsze tak wyglądają |
_________________ Jarosław Paciorek |
|
|
|
 |
Accipiter
Dreptak bagienny

|
Wysłany: 2006-12-11, 19:13
|
|
|
Dzisiaj widziałem kilka saren (może 7-8 ), a wracając wieczorem do domu, zauważyłem że coś śmignęło mi jakieś 50 m przed samochodem, zwolniłem a prosto przed samochód wybiegł lis. Zdążyłem zrobić unik i naszczęscie nic mu się nie stało.
A z samego rana wiewiórka pałaszowała szyszki na modrzewiu |
|
|
|
 |
Basior
|
Wysłany: 2006-12-11, 19:43
|
|
|
| Jarek P napisał/a: | | lord haos napisał/a: | | Wyglądał jak by miał wszystko w d.... a nas w szczególności. |
One zawsze tak wyglądają |
Taa, w sobote 9XII widzielismy z jednej ambony na Bagnie Ławki w Biebrzańskim PN 7 łosi, szczególnie w d.. mial nas osobnik stojący jakies 100 m od ambony |
|
|
|
 |
Mirek

|
Wysłany: 2006-12-12, 06:00
|
|
|
| Basior napisał/a: | | Taa, w sobote 9XII widzielismy z jednej ambony na Bagnie Ławki w Biebrzańskim PN 7 łosi, |
Basior, a masz jakies foty tych łosi? Załączył byś ze dwie... zwłaszcza tego osobnika co miał Was w głębokim poważaniu |
_________________ TP Bocian
 |
|
|
|
 |
Marfu

|
Wysłany: 2006-12-12, 08:01
|
|
|
To nie sprawiedliwe... Ja z GacOlka w te sama sobote mialem tylko jednego |
_________________ Warszawski Oddział TP "Bocian" |
|
|
|
 |
Basior
|
Wysłany: 2006-12-12, 08:22
|
|
|
| Marfu napisał/a: | To nie sprawiedliwe... Ja z GacOlka w te sama sobote mialem tylko jednego |
A o której godzinie byliscie? One wyłażą przed wieczorem, a miejscowi wyjadacze mówili ze ten jeden to zazwyczaj łazi 15m od ambony tuz po zachodzie słońca.
Fotek niemam, wiekszosc byla daleko i pod słońce, a ten blisko to bylo zaciemno, i w krzaczorach stał.
A pozatym tego dnia był niezły ruch pod amboną, z Bociana pojawili sie Amikosik z Kejbim, Czarek P., Paweł Koźniewski, ja z Waderą i Jankiem.J. pewnie jeszcze ze 20 osób. Pozatym dawni znajomi ze studiów |
|
|
|
 |
Marfu

|
Wysłany: 2006-12-12, 08:48
|
|
|
Osma rano. Sowy nie bylo pozniej tez - nie bylo, bo byscie sie pochwalili |
_________________ Warszawski Oddział TP "Bocian" |
|
|
|
 |
camelmk

|
Wysłany: 2006-12-12, 18:57
|
|
|
| wczoraj koło 21.00 jak byłem z psem na spacerku w rejonie łąk na hałdach po Solvayu śmignął sobie tchórz - nawet nie przejmował się szczególnie psem, przebiegł w odległości 4 metrów od nas . |
|
|
|
 |
Mirek

|
Wysłany: 2006-12-13, 06:13
|
|
|
| camelmk napisał/a: | | na hałdach po Solvayu |
A gdzie to jest? |
_________________ TP Bocian
 |
|
|
|
 |
camelmk

|
Wysłany: 2006-12-13, 08:11
|
|
|
W Krakowie - zaraz za Carrefour przy Zakopiance .
Ale ja mieszkam na Kurdwanowie - to akurat od drugiej strony tego jest. Generalnie super miejsce o charakterze stepowym - po zamknięciu fabryki Solvay pozostały hałdy, które przykryto cienką warstwą ziemi - teraz to jest ładnie pokryte laskiem na zboczach z wielką łąką pośrodku. Fajne miejsce do obserwacji zwierzaków jak na miasto, łażą tam lisy, zające, bażanty widziałem sarenkę, pustułki czasem latają - a z najciekawszych rzeczy to parkę wilg w lecie tam widziałem. |
|
|
|
 |
Logan

|
Wysłany: 2006-12-13, 08:23
|
|
|
| camelmk napisał/a: | | Generalnie super miejsce |
nie takie super, Wilga ponizej tych hald zamienia sie z fajnej rzeczki w ... "cos" kolorowego, cuchnacego itp.
w okolicy fajnym miejscem sa laki k. Lusiny (?) nad Wilga |
_________________ Łukasz Kajtoch
PRZYRODA ZIEM WIELICKO-LIMANOWSKICH
|
|
|
|
 |
|
|