|
Niedźwiedź zabił żubra |
| Autor |
Wiadomość |
Szybszy

|
Wysłany: 2006-08-21, 18:18
|
|
|
| zjelon napisał/a: | [...]
Bo załóżmy niech misio zasmakuje w Żubrach to na ile one wystarczą jako jego pożywienie?, a jak ich zostanie już garstka czy nie staniesz w pierwszym szeregu krzycząc rozwalmy te niedźwiedzie, bo nie będziem mieć Żubrów? |
Oczywiście że tak, bo nie interesuje mnie za bardzo dobrobyt pojedyńczych osobników ale całej populacji. I tak właśnie odbieram to doniesienie - jako rzecz korzystną dla obu populacji. Niedźwiedź zachowujący się bliżej swojej natury i jednocześnie dla żubrów korzyść bo wreszcie mają selekcję inną niż 60-letni Niemiec Swoją drogą to potencjalnie niezła promocja regionu zagranicą i szansa na ściągnięcie więcej turystów i docenienie przez władze zarówno misiów jak i niedżwidzi jako inwestycji, którą trzeba chronić. |
|
|
|
 |
amikosik
|
Wysłany: 2006-08-27, 23:03
|
|
|
| Myślę że całe zdażenie należy traktować jako sygnał. Co dalej będzie jadł niedzwiedź który upolował żubra. Najłatwiej upolować mu będzie krowę i zacznie się nagonka na misia. |
|
|
|
 |
Wychuchol
Bagienny Potwór
|
Wysłany: 2006-09-03, 22:27
|
|
|
| Szybszy napisał/a: | | Dołączam się do życzeń smacznego. Z podobnej beczki - od osób z KOO słyszałem, że raz ludzie z Boaciana odpędzali na bagnach Nietlickich bieliki atakujące boćka. Karygodne, serio ! |
To odezwał się atawistyczny instynkt obrony własnego gatunku |
|
|
|
 |
|
|