To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Przyrodnicze "BOCIAN"
Wszystko związane z przyrodą

Turystyka przyrodnicza - Strój w teren

Anonymous - 2009-08-29, 03:10
Temat postu: odp/
TB napisał/a:
jak ktos idzie w teren wiosna,latem i na pocztaku jesieni, niech ubiora wodery przeciw klaszczom a na nie kalosze;), ja tak robię i nie jets goraca nawet w południe, lecz gdy się zdejmie ma sie uczucia wyjscia z rzeki,....

Chyba na ryby
możesz sobie iść w tych woderach :razz:
co to za głupoty wypisujesz :neutral:

TB - 2009-09-01, 20:23

nie wiem, co dla was znaczy wyjscie w teren! Dla mnie chodzenie nie po szlakach, tylko po bezdrozach, na ktorych rosna chaszcze 1,5m!!! A tam jest napewno mnóstwo kleszczy i komarów!

A co do maski gazowej! Własnie szukam i zbieram pieniadze na maske p.gazową i na jakas ciekawą kurtkę gumowa(jako pokrywa)...

vermilion - 2009-09-01, 23:09

TB napisał/a:
nie wiem, co dla was znaczy wyjscie w teren! Dla mnie chodzenie nie po szlakach, tylko po bezdrozach, na ktorych rosna chaszcze 1,5m!!! A tam jest napewno mnóstwo kleszczy i komarów!

czyli wypad np. na murawy kserotermiczne to dla Ciebie już nie wyjście w teren... no tak jesteś hardcorem :green:

TB - 2009-09-02, 13:51

no wiemsz, murawa ma o,5m wys i tylko ubiera sie kalosze, a jak sie idzie na poszukiwanie poroza w gestwine, to trzeba sie zabezpieczyc od kleszczy,komarów i innych niebezpieczenstw!
Beata - 2009-09-03, 10:00

TB napisał/a:
A co do maski gazowej! Własnie szukam i zbieram pieniadze na maske p.gazową

ja bym proponowała hełm kosmonauty, tudzież skafander :D ze zbiornikiem na siku :D

Basior - 2009-09-03, 10:04

Nie pamietam który fotograf, może Artur Tabor, miał sztuczną krowę i łódź podwodną, powodzenia w kompletowaniu wyposażenia ! :green:
Corvus - 2009-09-03, 10:55

TB napisał/a:
a jak sie idzie na poszukiwanie poroza w gestwine,

to moze pochwal sie ile już tych poroży znalazłes w tej gęstwinie???
:twisted:

Anonymous - 2009-09-11, 00:49
Temat postu: odp.
TB napisał/a:
no wiemsz, murawa ma o,5m wys i tylko ubiera sie kalosze, a jak sie idzie na poszukiwanie poroza w gestwine, to trzeba sie zabezpieczyc od kleszczy,komarów i innych niebezpieczenstw!

Kleszcze i komary Ci głowy nie urwą
,a myślałeś nad zbroją
albo akwalungiem :???:
Powodzenia

Robert M. - 2009-09-11, 08:18

Wodery to napewno dobry patent jesli chodzi o jakies tereny podmokłe, rzeki itp gdzie aby podejsc zwierza musimy przejsc przez jakąs wodę lub stac w niej przez dłuzszy czas. Natomiast napewno nie sprawdzaja sie w terenie. Ale po pierwszych odparzeniach zrozumiesz dlaczego. Poza tym chodzi się w tym dosc ciezko nie mowiac o bieganiu. Na tereny nie zalane najlepiej sprawdzaja sie buty taktyczne + grube spodnie. Co zapewnia komfort suchosci i dobre zabezpieczenie przed insektami. Na upartego mozesz jeszcze nosic moskitiere. A najlepszy to juz chyba będzie stój pszczelarski wystarczy przemalowac na zielono :green:
TB - 2009-09-11, 14:14

teraz zastanawiam sie nad strojem za grosze(25zł) w Grene przeciw chemiczny i sie spray'e pomaluje i bedzie ok. W moich okolicach nie ma wezy ani zmij, poniewaz jest teren ogolnie podmokł, i zreguły chodze po suchym, ale czasami te 50m musze przejsc podmokłe tereny(oczywsice nie bagna... :wink: )

http://www.sklep-grene.pl...oducts_id/16203

Beata - 2009-09-11, 16:22

TB, ile Ty masz lat?
Jerzyk - 2009-09-11, 17:24

Beata napisał/a:
TB, ile Ty masz lat?

nareszcie padło to pytanie którego każdy bał się zadać :wink: :green:

TB - 2009-09-11, 18:37

Beato- dlaczego ma Ci ujawniać MOJE dane personalne? Moze TY zacznij, ja sie prawdy nie boję, ale skoro czegoś wymagasz, to wymagaj również od siebie...
TB - 2009-09-11, 18:37

Jerzyk napisał/a:
Beata napisał/a:
TB, ile Ty masz lat?

nareszcie padło to pytanie którego każdy bał się zadać :wink: :green:

Czego tu się bać? :roll: Przeciez nie gryzę... :wink:

kOKOn - 2009-09-11, 18:41

Wg danych z internetu 18.
Chociaż z poziomu wypowiedzi ciężko to wywnioskować.