To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Przyrodnicze "BOCIAN"
Wszystko związane z przyrodą

Chronimy Rospudę! - Pociąg dla Rospudy!

Basior - 2006-11-15, 23:36

robert_c napisał/a:
Jak idzie sprzedaż biletów?

Sprawnie, w srodę byłem drugi w kolejce :green:
sprzedaż przedłuzona do piątku.
Każdy kto kupuje bilet musi sie zapoznać z regulaminem manifestacji:

Cytat:
Regulamin manifestacji
POCIĄG DLA ROSPUDY

1. Regulamin określa zasady przejazdu pociągiem na trasie Warszawa – Augustów – Warszawa i zgromadzenie na terenie miasta Augustowa oraz sposoby zachowania się uczestników.
2. Manifestacja jest pokojowa. Zabrania się wszelkich aktów agresji względem uczestników i osób postronnych.
3. Organizator zapewnia środki techniczne niezbędne do zabezpieczenia manifestacji.
4. Osoby biorące udział w zgromadzeniu, przejeździe, przemarszu oraz innych wydarzeniach na terenie miasta Augustowa robią to na własną odpowiedzialność i obowiązane są do zachowania się w sposób nie zagrażający innym uczestnikom manifestacji i osobom postronnym.
5. Osoby niepełnoletnie mogą wziąć udział w manifestacji tylko pod opieką osoby dorosłej.
6. Osobom biorącym udział w przejeździe pociągiem oraz w manifestacji zabrania się wnoszenia i posiadania broni lub innych niebezpiecznych przedmiotów, materiałów wybuchowych, pirotechnicznych i tym podobnych.
7. Zabrania się udziału w przejeździe pociągiem oraz w manifestacji osobom będącym pod wpływem alkoholu.
8. Zabrania się posiadania i spożywania napojów alkoholowych podczas całego wydarzenia.
9. Uczestnicy manifestacji zobowiązani są do przestrzegania poleceń organizatorów.

:!:

Basior - 2006-11-20, 00:29

Nasza relacja z "Pociągu dla Rospudy"
Więcej zdjęć wkrótce :smile:

Mirek - 2006-11-20, 06:51

Dzisiaj rano (po godz. 6.00) usłyszałem informację w TVN, że burmistrz Augustowa wypowiedział się, że budowa obwodnicy rusza. Budowa alternatywnej trasy obwodnicy nie ma racji bytu, bo procedura trwała by ok. 10 lat. O sobotniej akcji ani słowa! Sądzę, że burmistrz ma dobre kontakty z mediami! A co było na miejscu?! Była jakaś telewizja?!
Mirek - 2006-11-20, 09:19

O 7.45, też w TVN-ie miała być podana szersza informacja nt. inwestycji nad Rozpudą, ale niestety musiałem już wyjść z domu! Może ktoś oglądał?!
Jarek P - 2006-11-20, 12:10

Dobrze, ze obyło sie bez incydentów, ale zmiany stanowisk chyba nie należy sie spodziewać.
Marfu - 2006-11-20, 12:11

Przydalaby sie jeszcze relacja drugiej strony :-)

Ale przyjmujac, ze nasza byla obiektywna, dobrze jest, że przekazujemy augustowianom prawdziwe fakty. Mysle, że czesc zrozumiala i trzeba dalej kontynuowac!

Jarek P - 2006-11-20, 12:22

Jakiś czas temu rejestrował się ktos z tamtych okolic, może więc doczekamy sie informacji o odbiorze akcji przez mieszkańców.
forestman - 2006-11-20, 12:23

widzialem pociag z flaga towarzystwa oraz Wadere w oknie w TVP - respekt :D
robert_c - 2006-11-20, 13:54

Na kilku portalach uczestników "Pociągu" pojawiła się informacja, że pod kołami TIR-a zginął policjant ochraniający tą manifę.
http://cia.bzzz.net/akcja_w_obronie_rospudy
http://zjazd.waw.pl/
Wiecie coś o tym?

Dziś nie potwierdzają tej informacji lokalne media.

Marfu - 2006-11-20, 13:58

Nic o tym nie wiemy, trzeba poczekac na informacje oficjalna.

Ale mysle, że gdyby to byla prawda, to byloby o tym glosno.

Biesa - 2006-11-20, 17:34

http://www.wykop.pl/link/...ny-rospudy.html
A jeśli chodzi o jakiego policjanta, który rzekomo zginą, to ja nic nie słyszałam, a w sumie to będąc na manifestacji nic nie zaobserwowałam. A chyba jakby ktoś zginą to byśmy wiedzieli.

Owszem było miejsce gdzie zginą mieszkaniec Augustowa, ale nie podczas manifestacji.

Ten link dotyczy Rospudy.

Basior - 2006-11-20, 18:39

robert_c napisał/a:
Na kilku portalach uczestników "Pociągu" pojawiła się informacja, że pod kołami TIR-a zginął policjant ochraniający tą manifę.

Nic o tym nie słyszelismy, a informacje były przekazywane na bieżąco bo cały pociąg posiadał radiowęzeł i szły wszelkie komunikaty na bieżąco... Mam nadzieję, że to kolejna niesprawdzona plotka dotyczaca tej imprezy... A dla policji respekt, choć wiele do roboty nie miała to "ochrone" mieliśmy na każdej stacji na której się zatrzymywaliśmy :smile:
A ja miałem z nimi smieszną sytuację: juz po zakończeniu debaty spytałem sie trzech policjantów z owczarkami niemieckimi czy mogę im zrobić zdjęcie, odparli ze oczywiście, więc pstryknołęm. Było ciemno, więc spytali sie czy coś wyszło, na to ja pokazałem im udaną fotkę na wyswietlaczu cyfrówki, mówiąc - "wyszło jak na wystawie psów" Odpowiedź była następująca: "Proszę pana czy mógłby pan nas nie obrażać?!" :green:

Marfu - 2006-11-20, 20:40

Oczywiscie plotka o smierci policjanta okazala sie "bzdurą". Pod aktualnoscia jest stosowny komunikat.

Ciekawe, kto takie rozpuszcza...

Marfu - 2006-11-20, 20:44

Jeszcze jedna relacja.

I jeszcze tekst z Gazety Wyborczej.

Namor - 2006-11-20, 22:06

A tak z ciekawości - jaka partia wygrała wybory w Augustowie? A w szczególności, czy np. obecny burmistrz zalapał się na nastepną kadencje? Bo jeśli rzeczywiście zdecydowana większość mieszkańców go popiera, to trudno, taka jest cena demokracji i samorządności.