To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Przyrodnicze "BOCIAN"
Wszystko związane z przyrodą

TP BOCIAN - Harmonogram obozów Bocianich

mender - 2006-04-14, 12:33
Temat postu: Harmonogram obozów Bocianich
Proponuję zacząć układać terminy obozów, bo jak wiemy jest ich trochę. Moje propozycje:

- nietoperze w Welskim PK - koniec lipca, powiedzmy 24-29 lipca
- obóz nad Bugiem - Po wstępnym rozmowach z Dominikiem padł termin 21-27 sierpnia (choć nie wiem czy 7 dni to dobra liczba),
- obóz nad Oświnem - 15-17 września
- obóz w Kampinosie - ?

Moja dodatkowa propozycja to obóz na torfowiskach pod Glinojeckiem, w jedynej na Mazowszu ostoi wodniczki. Postaram się wybrać tam w maju i zobaczyć jak wygląda sprawa. Wiem od kolegów z Mławy, że warto powycinać nieco. Może Bocian by objął opieke nad tym terenem (OTOP nie uwzględnił tego obszaru w ogólnopolskim projekcie)? Może rezerwat w przyszłosci?

krotom - 2006-04-14, 13:11

mender napisał/a:
[...]nietoperze w Welskim PK - koniec lipca, powiedzmy 24-29 lipca[...]
super
a wątek ptasi też będzie jak w ubiegłym roku :?:
i postaram się nie spóźnić, coby znowu po krate browarów za kare nie lecieć ;) :green:

mender - 2006-04-14, 13:15

Cytat:
a wątek ptasi też będzie jak w ubiegłym roku :?:

Nie, w tym roku jeno nietoperze.

krotom napisał/a:
i postaram się nie spóźnić, coby znowu po krate browarów za kare nie lecieć ;) :green:

To pójdziemy razem :grin:

mender - 2006-04-14, 13:56

mender napisał/a:
- nietoperze w Welskim PK - koniec lipca, powiedzmy 24-29 lipca

Wyniknęło nieporozumienie, termin podany przeze mnie nie wypali. Czekamy na GacOlkę, od której zalezy wiele jeśli chodzi o ten obóz.

Wadera - 2006-04-15, 20:07

mender napisał/a:
Wyniknęło nieporozumienie, termin podany przeze mnie nie wypali. Czekamy na GacOlkę, od której zalezy wiele jeśli chodzi o ten obóz.

:green: :green: no tak ... zaczyna się. Dobry pomysł z tym tematem miałeś mender, zanim się wszystko dogra minie sporo czasu hihi

Mirek - 2006-04-15, 22:16

Nie wiem co na to Dominik, ale w ramach obozu nad Bugiem przydało by się wygospodarować 1 dzionek na uporządkowanie użytku ekologicznego "Storczykowa Łąka" w Łosicach - Gmina zarezerwowała trochę środków ponoć na ten cel - na paliwo do kos spalinowych i na parę innych drobiazgów powinno wystarczyć. Szczegółów jeszcze nie znam, bo nie rozmawiałem jeszcze z Burmistrzem...
Dominik - 2006-04-15, 23:30

Oboz nad Bugiem jak sama nazwa wskazuje jest nad Bugiem! Roboty w Kozkach jest od ch...... ! Jak trzeba dzialac na uzytku to zaplanuj inny termin.
Mirek - 2006-04-16, 00:16

Dominik napisał/a:
Jak trzeba dzialac na uzytku to zaplanuj inny termin.

:evil:

mender - 2006-04-18, 16:45

mender napisał/a:
Moja dodatkowa propozycja to obóz na torfowiskach pod Glinojeckiem, w jedynej na Mazowszu ostoi wodniczki. Postaram się wybrać tam w maju i zobaczyć jak wygląda sprawa. Wiem od kolegów z Mławy, że warto powycinać nieco. Może Bocian by objął opieke nad tym terenem (OTOP nie uwzględnił tego obszaru w ogólnopolskim projekcie)? Może rezerwat w przyszłosci?

To nie wypali niestety.

Basior - 2006-04-18, 21:16

mender napisał/a:
To nie wypali niestety.
Obóz czy rezerwat?
mender - 2006-04-18, 21:44

Obóz.
GacOlka - 2006-04-23, 21:30

Czekamy na decyzję Marfu, lada dzień powinien pojawić się jakiś termin.
Marfu - 2006-04-25, 16:24

Wstepnie: 10-23 lipca - oboz nietoperzowy w Drawienskim PN, potem - od 24 VII mozemy sprawdzac budki w Welskim i Górzniensko-Lidzbarskim.
mender - 2006-04-25, 16:33

No to proponuję termin 24-29 lipca tak jak na początku tematu, z tym że 24 przyjazd wieczorem. Co Wy na to? Kto przyjedzie?
Marfu - 2006-04-25, 16:54

Ja na poczatek.