Ssaki - poszukiwany rodzic zastępczy dla dwóch osesków jeża
platfers - 2008-05-28, 23:27 Temat postu: poszukiwany rodzic zastępczy dla dwóch osesków jeża Tak się złożyło, że opiekuję się obecnie dwoma oseskami jeży europejskich. Ich matka została zabita i z czworga maluchów dwa mają się całkiem dobrze. Karmione są mixolem. Wziąłem je tylko dlatego, że warszawskie zoo nie przyjmuje jeży i nikt inny nie chce się nimi zająć. Nie dysponuję taką ilością czasu, żeby karmić je co godzinę (w nocy co dwie godziny). Jutro muszę je także wziąć do pracy, bo nie mam dla nich opiekuna.
Szukam opiekuna, który miałby czas i chęci się nimi zająć. Z tego co wyczytałem w internecie, to jeszcze przez 2 tygodnie będą musiały być karmionę mieszanką mlekozastępczą. W tej chwili oceniam, że są pewnie w wieku około 2 dni.
Osoby zainteresowane zajęciem się jeżami proszę o maila na adres: platfers@gmail.com i podanie w nim swojego numeru telefonu - jeżeli nie dzwonię, oznacza to, że sprawa jest już nieaktualna.
Z jeżami oddaję puszkę mixolu, która wystarczy jeszcze na długo.
Basior - 2008-05-28, 23:31
Powodzenia
platfers - 2008-05-29, 11:29
Bardzo mi przykro, ale sprawa już nieaktualna. Jeżyki nie przeżyły nocy.
Ania B. - 2008-05-29, 12:05
Przykra sprawa. Szkoda maluchów.
motyl - 2008-05-29, 20:41
Fajnie, że miałęś dobre chęci, ale chyba cięzko być mama dla jeżyków.
Ja kiedys matkowałam młodej wronie, którą mocno ktoś obgryzł i też nie dałam rady.
|
|
|