Owady - Koniki polne itp.
piotrek99 - 2006-03-31, 18:23 Temat postu: Koniki polne itp. Witam!
Jestem fotografem amatorem makro.. najbardziej lubię robić zdjęcia konikom polnym itp.
Jest zima, więc czakam i czekam na wiosnę... już się zaczyna, w jakiej temperaturze i od jakiego czasu mogę pójść na łąkę, i żeby juz wyszły?
Pozdrawiam
Piotr
Mirek - 2006-03-31, 19:20
| piotrek99 napisał/a: | | od jakiego czasu mogę pójść na łąkę, i żeby juz wyszły? |
Chyba nie wczesniej jak w czerwcu, a najwięcej gatunków to chyba pojawia się w lipcu i sierpniu, ale to tak z głowy podaję. Może są i wczesniej, ale jeszcze malutkie...
piterek - 2006-04-01, 13:22
jeżeli będzie ciepło to już pod koniec maja
Accipiter - 2006-04-01, 15:50
Czasem widywałem je jeszcze pod koniec kwietnia, pokazywały się ale jako bardzo malutkie stworzenia, ale to były wtedy bardzo ciepłe dni, bo teraz na koniki polne trzeba będzie jeszcze poczekać.
lord haos - 2006-09-22, 13:14
Czy wszystkie pasikoniki itp. są szkodnikami??
Wujek Kryzys - 2006-09-22, 23:42
| lord haos napisał/a: | | Czy wszystkie pasikoniki itp. są szkodnikami?? |
Jak wszyscy wiemy zasadniczo szkodników nie ma, ale wiem o co chodzi
Myslę, że jako roslinożerców można ich (tych pasikoników) powsadzac do gablotki i będzie dobrze... Choć sa tez przecież gatunki drapieżne! No nie wiem, niech sie wypowie ktos od prostoskrzydłych.
A może masz szarańczę w słoiku? Była by dobra!
lord haos - 2006-09-24, 22:50
| Paweł Górski napisał/a: | | ale wiem o co chodzi | No właśnie, rozmawialiśmy już na ten temat. Ale jeden wypad do lasu wcale nie zaobfitował w 50 szkodników. No chyba, że musi to być las Kabacki
nikifoor - 2006-11-25, 12:49
piotrek99 ma nadzieje że jak zrobisz im zdjęcia to wrzócisz na forum . Przy okazji - kiedy była ostatnio gdzieś w Polsce jakaś plaga szarńczy lub kuzynów?
|
|
|