Gady i płazy - Skąd się wzieły bajki o królewnach zakletych w ropuchy?
Basior - 2007-11-19, 09:52 Temat postu: Skąd się wzieły bajki o królewnach zakletych w ropuchy?
| Cytat: |
Aresztowany za zamiar polizania ropuchy
jas
2007-11-18, ostatnia aktualizacja 2007-11-18 17:55
David Theiss, 21-latek ze stanu Missouri został aresztowany za posiadanie ropuchy wydzielającej halucynogenne substancje. Policja była przekonana, że zamierzał za jej pomocą wprowadzić się w stan zmienionej świadomości. Miał to uczynić poprzez polizanie jej.
Oficjalnie, mężczyzna jest oskarżony o posiadanie ropuchy "z zamiarem użycia jej w charakterze halucynogenu".
- Kiedyś ludzie robili to bardzo często, ale proceder ten stracił na popularności - powiedział jednej z amerykańskich stacji telewizyjnych Danny Snyder, ekspert od zwierząt. - Ale powrócił jako chwilowa moda. I to nie najmądrzejsza - dodał.
Władze hrabstwa Clay twierdzą, że po raz pierwszy mają do czynienia z tego rodzaju akcją antynarkotykową.
21-latek został wypuszczony z aresztu za kaucją. Ropucha została zarekwirowana i jest przetrzymywana w policyjnym laboratorium kryminalnym. |
i jak to mawiali u nas w przedszkolu w każdej bajce jest troche prawdy, dopiero teraz zrozumiałem, że po pocałowaniu/polizaniu ropuchy można mieć fajne wizje na temat królewny
źródło
Wujek Kryzys - 2007-11-20, 14:44
Paranoja!
Czy prawo jakiegokolwiek kraju zabrania lizania ropuch? Mogliby go oskarżyć o przetrzymywanie chronionego zwierzęcia, ale czy te akurat ropuchy sa w USA chronione to nie wiem...
Hm, w sumie to po zastanowieniu myślę, iż chyba gdyby ktoś w Polsce lizał ropuchę to mógłby też zostać oskarżony o znęcanie się nad chronionym prawnie zwierzęciem. Ale jak wiemy, w świetle dotychczasowych doświadczeń z wykonalnością prawa dotyczącego ochrony zwierząt i przyrody w ogóle, była by to znikoma szkodliwość czynu i odmowa wszczęcia postępowania. Można by zrobić eksperyment i lizać ropuchy pod K.G.Policji albo pod Prokuraturą. Ciekawe czy ktoś by interweniował?
Accipiter - 2007-11-20, 20:14
A czy wiadomo jaki był to gatunek ropuchy??
Szara czy zielona, a może paskówka
| Cytat: | | Ropucha została zarekwirowana i jest przetrzymywana w policyjnym laboratorium kryminalnym |
Bardzo podoba mi sie ten fragment
Teraz pewnie gliniarze będą testować na sobie działanie jadu
Namor - 2007-11-20, 20:33
| Wujek Kryzys napisał/a: | | Można by zrobić eksperyment i lizać ropuchy pod K.G.Policji albo pod Prokuraturą. Ciekawe czy ktoś by interweniował? |
Hee, hee, doskonały happening, no a przy okazji może się trafić jakaś księżniczka
a.k.turystyka - 2007-11-20, 22:56
nie mówiąc już, że wszyscy wychodzący byliby namiętnie całowani przez tych co już żabę lizali i wtedy nie obyłoby się bez "problemów".
Księżniczka byłaby niejedna - niekoniecznie płci pięknej
|
|
|