KRASKA o nas zapomniała.... |
Autor |
Wiadomość |
Wujek Kryzys
Dobry Wujek
|
Wysłany: 2007-01-24, 16:18 KRASKA o nas zapomniała....
|
|
|
Hm... W ostatniej "Krasce" smutne niedoróbki znalazłem byłam. Otóż wśród licznych programów realizowanych przez "Bociana" i omówionych w sprawozdaniu za rok zeszły nie ma ni słowa o programach sekcji entomologicznej. One były realizowane! Wujek Adaś szczegóły zna jako ten prezes i sprawozdania odpowiednie gdzie trzeba (nie po terminie!) przesłał. Ba! Nawet korekta była zrobiona. Niemniej diabelskie jakieś sztuczki sprawiły, że ni śladu po tych sprawozdaniach nie ma
No i sprawa druga dotycząca artykułu o inwentaryzacji naturowej. Nie jeden lecz dwóch bocianich przedstawicieli zasiada w organie Warszawskiej RDLP. Drugi (płazy i gady nadzorujacy) to piszący te słowa.
Pozdrawy z Warszawy |
_________________ Wiadomo, Sekcja Entomo... I nie tylko |
|
|
|
 |
Wujek Adam
SE-TP"B"

|
Wysłany: 2007-01-25, 02:08 Kra(ks)a
|
|
|
Fakt, trochę KRA(KS)A niedomaga.
Ale tylko w wersji drukowanej. Ufam, że Dobre Duchy naprawią błąd (błędy) i w elektronicznym biuletynie znajdą się teksty o działalności Sekcji E, które to - jak słusznie zauważył Wujeczek Pawełek - gdzie trzeba dostarczyłem.
A skoro o waloryzacji w nadleśnictwach mowa: szukamy następnych pominiętych. Nie widzę... nie widzę... o! Jest kolejny: oprócz RDLP'owskich sztabów mają w przedsięwzięciu także uczestniczyć i zespoły experckie powołane przy nadlenictwach. I nie do końca prawda to, że prace będą się tyczyć prócz ptaków jeszcze i nietoperzy. Nie koniec na tym. Oczywiście owady także będą inwentaryzowane, m. in. przez piszącego te słowa...
Panowie, co to się porobiło...?
"Sekcja" gdacze,
"Kraska płacze,
Sowy tylko i derkacze,
A gdzie sprawy są robacze?
Jak "SE" to wytłumacze?
Kiedy poprawki zobacze?..
Kukułeczka! Fraszka mi na koniec wyszła, choć mi wcale nie do śmiechu.
Wujek Adam |
_________________ Wiadomo, Sekcja Entomo...
 |
|
|
|
 |
mender

|
Wysłany: 2007-01-25, 15:59
|
|
|
Nie chciałbym być teraz w skórze Redaktorów... |
_________________ Ratuj Kwiecewo! |
|
|
|
 |
Basior
|
Wysłany: 2007-01-25, 16:20
|
|
|
mender napisał/a: | Nie chciałbym być teraz w skórze Redaktorów... |
piszą chyba długie wyjasnienia właśnie... |
|
|
|
 |
ZaP
Harris user

|
Wysłany: 2007-01-25, 19:29
|
|
|
ja też z reklamacją do Mirka - nazywam sie ZADWORNY a nie Nadworny !!
ZaP |
_________________ --
http://drapole.pl |
|
|
|
 |
Mirek

|
Wysłany: 2007-01-25, 19:40
|
|
|
zap napisał/a: | nazywam sie ZADWORNY a nie Nadworny |
Tyle to wiem - ale w którym miejscu (podaj stronę), bo w 3 miejscach wymieniony jesteś prawidłowo... |
_________________ TP Bocian
 |
|
|
|
 |
Basior
|
Wysłany: 2007-01-25, 19:48
|
|
|
zap napisał/a: | ja też z reklamacją do Mirka - nazywam sie ZADWORNY a nie Nadworny !!
ZaP |
no cóż, zostałeś nadwornym sokolnikiem |
|
|
|
 |
ZaP
Harris user

|
Wysłany: 2007-01-26, 15:07
|
|
|
strona 21 pod koniec listy - jak mniemam chodziło o mnie bo alfabetycznie by sie zgadzało na końcu listy
ale to jeszcze nic na tvp3 nazywałem sie Zagrodny
ZaP |
_________________ --
http://drapole.pl |
|
|
|
 |
Basior
|
Wysłany: 2007-01-26, 15:40
|
|
|
zap napisał/a: | ale to jeszcze nic na tvp3 nazywałem sie Zagrodny |
to sie napewno wzieło z tego przysłowia: "Zap na zagrodzie równy wojewodzie" |
_________________ www.ussuri.pl |
|
|
|
 |
Szybszy

|
Wysłany: 2007-02-02, 16:50
|
|
|
A propos Kraski i zapominania - dlaczego tutaj http://www.kraska.eco.pl/ nie ma logo Bociana skoro na liście Ptaki piszą że program jest z udziałem przemożnym Bociana ? |
|
|
|
 |
Mirek

|
Wysłany: 2007-02-02, 17:42
|
|
|
Szybszy napisał/a: | nie ma logo Bociana |
To jest program lokalny w Polsce płd.-wsch. - nie braliśmy udziału w tym przedsięwzięciu! |
_________________ TP Bocian
 |
|
|
|
 |
Namor

|
Wysłany: 2007-02-02, 18:28
|
|
|
Cytat: | Coracias garrulus, kraska, European Roller, Roller, Sizovoronka, Scharrelaar, Carraca Europea, Carraca vomun, Sininärhi, Rollier d'Europe, Blĺkrĺka, mandelík hajní, Blauracke, mandelík hajní, Ellekrage, Scharrelaar, Ghiandaia marina, Rolieiro, Blakraka, szalakóta, Blarake, gökkuzgun, Krakľa belasá
|
najbardziej mi się podoba "Krakľa belasá" |
|
|
|
 |
green power
ponad podziałami x 2

|
Wysłany: 2007-02-02, 19:37
|
|
|
Szybszy napisał/a: | program jest z udziałem przemożnym Bociana | nie wiem kto tak pisze, ale TP "Bocian", w tym akurat projekcie nie partycypowało |
_________________ Tomasz Figarski
"Poza gospodarczym wyrachowaniem leśnik musi mieć także i szerszy, przyrodniczy punkt widzenia; powinien mieć również na względzie wartość materialnie niewymierną, jaką jest piękno i urok lasu[...]" W. Koehler, 1961. |
|
|
|
 |
Szybszy

|
Wysłany: 2007-02-02, 22:08
|
|
|
green power napisał/a: | Szybszy napisał/a: | program jest z udziałem przemożnym Bociana | nie wiem kto tak pisze, ale TP "Bocian", w tym akurat projekcie nie partycypowało |
Ktoś napisał niedawno na PPtaki że "my i Bocian prowadzą program". Może chodziło o to, że obie organizacje prowadzą oddzielne programy, rozdzielne geograficznie. |
|
|
|
 |
green power
ponad podziałami x 2

|
Wysłany: 2007-02-02, 22:19
|
|
|
Szybszy napisał/a: | Ktoś napisał niedawno na PPtaki że "my i Bocian prowadzą program". Może chodziło o to, że obie organizacje prowadzą oddzielne programy, rozdzielne geograficznie | tak jest, tak to należałoby zinterpretować - to są dwa niezależne programy, choć łącznie sprowadzają się do ochrony gatunku w Polsce, tyle ze na innych obszarach |
_________________ Tomasz Figarski
"Poza gospodarczym wyrachowaniem leśnik musi mieć także i szerszy, przyrodniczy punkt widzenia; powinien mieć również na względzie wartość materialnie niewymierną, jaką jest piękno i urok lasu[...]" W. Koehler, 1961. |
|
|
|
 |
|