Co zjada kable w samochodzie? |
Autor |
Wiadomość |
Blanka34
|
Wysłany: 2011-04-14, 16:10 Co zjada kable w samochodzie?
|
|
|
Nie znalazłam w wyszukiwarce więc zakładam ten temat (jak już jest a ja nie znalazłam to proszę przenieść)
Od ładnych kilku tygodni COŚ unieruchamia mój samochód. Zimą był spokój, choć jesienią ubiegłego roku kilka razy wymieniałam kable zapłonowe i zapomniałabym o tym a tu proszę, wróciło choć najprawdopodobniej obudziło się po zimie.
Wie ktoś co to za łobuz? Zawsze zjada w nocy. |
|
|
|
 |
Basior
|
Wysłany: 2011-04-14, 16:32
|
|
|
Kuna, może szczur... |
_________________ www.ussuri.pl |
|
|
|
 |
Blanka34
|
Wysłany: 2011-04-14, 16:38
|
|
|
Hmm, a co mam zrobić by się zniechęciło? Może ktoś miał taki przypadek i poradził sobie? |
|
|
|
 |
ZaP
Harris user

|
Wysłany: 2011-04-14, 17:14
|
|
|
zainstaluj niejadalne kable
ZaP |
_________________ --
http://drapole.pl |
|
|
|
 |
Basior
|
Wysłany: 2011-04-14, 17:16
|
|
|
Widzialem kiedys w niemieckim sklepie specjalny chemiczny odstraszacz, popytaj w sklepach zoologicznych. |
_________________ www.ussuri.pl |
|
|
|
 |
Blanka34
|
Wysłany: 2011-04-14, 17:58
|
|
|
Dzięki, popytam w sklepach; oczywiście nie o niejadalne kable |
|
|
|
 |
Logan

|
Wysłany: 2011-04-14, 21:07
|
|
|
W zeszlym roku kuna 3x z rzedu przegryzala mi przewody od chlodnicy (zdaje sie zasmakowala w glikolu ktory jednak jej nie wykonczyl). Poskutkowalo smarowanie przewodow specjalna mascia odstraszajaca oraz przywiazywanie do przewodow klebkow sierci psa. Dodatkowo stosowalem jakis sprej na kuny i urzadzenie ultradzwiekowe. Nie jestem pewny ktora metoda byla najskuteczniejsza ale podzialo W ostatecznosci mozna zlecic zlapanie kuny w specjalna klatke i wywiezienie jej (sa firmy ktore zajmuja sie min takimi zleceniami, odplatnie). |
_________________ Łukasz Kajtoch
PRZYRODA ZIEM WIELICKO-LIMANOWSKICH
|
|
|
|
 |
Blanka34
|
Wysłany: 2011-05-03, 19:30
|
|
|
Udało się! Odwiedziłam gospodarza, który ma psa którego czuć z 2metrów. Kilka kłębków jego sierści i sprawa załatwiona, kabelki całe |
|
|
|
 |
|