płomykówka w Szydłowcu |
Autor |
Wiadomość |
green power
ponad podziałami x 2
|
Wysłany: 2007-10-31, 18:15 płomykówka w Szydłowcu
|
|
|
Mam pytanko nt płomykówkek stwierdzanych w Szydłowcu. Podobno kiedyś w ramach "bocianowego" projektu było to zinwentaryzowane. Interesuje mnie wszystko - co, gdzie, kiedy, ile, jak długo?
Z góry dzięki! |
_________________ Tomasz Figarski
"Poza gospodarczym wyrachowaniem leśnik musi mieć także i szerszy, przyrodniczy punkt widzenia; powinien mieć również na względzie wartość materialnie niewymierną, jaką jest piękno i urok lasu[...]" W. Koehler, 1961. |
|
|
|
|
Marfu
|
Wysłany: 2007-11-03, 09:55
|
|
|
Szydlowiec, k. stary - 30.10.2002, 1 wypluwka na strychu, nie wiem, kto kontrolowal...
Szydlowiec, k. stary - 11.6.1993, mało wypluwek, ja i S. Chmielewski
Ine z gminy Szydlowiec koscioly nie?
Aha - poza kosciolami, jest jeszcze zamek, tam 11.6.1993 bylo duzo swiezych wypluwek, ja i S. Chmielewski (a chyba tez jedna sowa, ale juz nie pamietam...) |
_________________ Warszawski Oddział TP "Bocian" |
|
|
|
|
green power
ponad podziałami x 2
|
Wysłany: 2007-11-03, 19:12
|
|
|
dzieki Marfu
Cytat: | Szydlowiec, k. stary - 30.10.2002, 1 wypluwka na strychu, nie wiem, kto kontrolowal... | to chyba Maciek Rębiś
Cytat: | Ine z gminy Szydlowiec koscioly nie? | jeśli z innych kościołów w gminie są jakieś dane pozytywneto też poprosze
Pytam bo miasto Szydłowiec prężnie się rozwija, stawiając głównie na turystyke i eksponując walory kulturowe regionu, więc ja pomyślałem także o walorach przyrodniczych, a w pierwszej linii o płomykówce i pustułce... a kasa na różne "dziwne" rzeczy jest np ostatnio powstała, prowadząca po najbardziej atrakcyjnych miejscach w mieście, ściażka edukacyjna "Szydłowiec - miasto na kamieniu" |
"Poza gospodarczym wyrachowaniem leśnik musi mieć także i szerszy, przyrodniczy punkt widzenia; powinien mieć również na względzie wartość materialnie niewymierną, jaką jest piękno i urok lasu[...]" W. Koehler, 1961. |
|
|
|
|
Mirek
|
Wysłany: 2007-11-03, 19:21
|
|
|
green power napisał/a: | a kasa na różne "dziwne" rzeczy jest |
to namów Miasto na montaż np. 10 budek dla pustułek wzorem marioptaka w Żyrardowie |
_________________ TP Bocian
|
|
|
|
|
green power
ponad podziałami x 2
|
Wysłany: 2007-11-03, 20:35
|
|
|
Mirek napisał/a: | to namów Miasto na montaż np. 10 budek dla pustułek wzorem marioptaka w Żyrardowie | haha Mirek, czytasz w mych myślach - dzis chodząc po polach i obserwując dwie polujace pustułki i stare słupy energetyczne (choc teraz sa wymieniane na nowe ) przez myśl przeszła mi pewna myśl.... |
|
|
|
|
marioptak
|
Wysłany: 2007-11-04, 00:34
|
|
|
Mirek napisał/a: | to namów Miasto na montaż np. 10 budek dla pustułek wzorem marioptaka w Żyrardowie |
coś mi tu nie pasuje
jaki Żyrardów ? |
|
|
|
|
green power
ponad podziałami x 2
|
Wysłany: 2007-11-04, 01:18
|
|
|
Mirek coś kreci!
a moze mafia pruszkowska zagarneła też Żyrardów |
|
|
|
|
Mirek
|
Wysłany: 2007-11-04, 06:11
|
|
|
green power napisał/a: | a moze mafia pruszkowska zagarneła też Żyrardów |
No tak, pokręciło mi się z pustułkami na kościele w Żyrardowie Sorry! Ale w Żyrardowie też są pustułki! |
_________________ TP Bocian
|
|
|
|
|
Marfu
|
Wysłany: 2007-11-04, 19:33
|
|
|
Bardzo proszę o pustułkach w tematach pustułkowych...
Dotrę do domu, prześlę, ale kontrolowaliśmy cale woj. radomskie, wieś są materiały... |
_________________ Warszawski Oddział TP "Bocian" |
|
|
|
|
green power
ponad podziałami x 2
|
Wysłany: 2007-11-11, 00:27
|
|
|
Cytat: | Dotrę do domu, prześlę, ale kontrolowaliśmy cale woj. radomskie, wieś są materiały... | jeśli to nie problem to poprosiłbym o materiały z całego województwa |
|
|
|
|
|