Nowi członkowie MKTPB |
Autor |
Wiadomość |
P@tryk
|
Wysłany: 2007-08-28, 20:28
|
|
|
forestman napisał/a: |
chlopie jak chcesz chodzic w teren wez lornetke i madre przyrodnicze ksiazki i idz w teren:wink: |
No chodzę
Tylko że nie do Wiśnicko-Lipnickiego PK tylko do mojego maluśkiego Lasku
A co do "Urbana" - gdybym wszedł w gląb - pewnie bym się zgubił
Bo patrząc na ten las z pewnej odległości - jest olbrzymi
PS. Z Forem jak najbardziej mogę sobię pójść |
|
|
|
 |
green power
ponad podziałami x 2

|
Wysłany: 2007-08-28, 21:34
|
|
|
P@tryk napisał/a: | Z Forem jak najbardziej mogę sobię pójś | taa na bronka albo na urala
Cytat: | Bieszczady obszar gnieżdżenia się puszczyka uralskiego | fajny podpis, ale sowa uralska nie gnieździ sie tylko w Bieszczadach, ale w całych Karpatach go pełno |
_________________ Tomasz Figarski
"Poza gospodarczym wyrachowaniem leśnik musi mieć także i szerszy, przyrodniczy punkt widzenia; powinien mieć również na względzie wartość materialnie niewymierną, jaką jest piękno i urok lasu[...]" W. Koehler, 1961. |
|
|
|
 |
P@tryk
|
Wysłany: 2007-08-28, 22:13
|
|
|
Ale ja to przepisałem z takiej jednej stronki |
|
|
|
 |
green power
ponad podziałami x 2

|
Wysłany: 2007-08-28, 23:07
|
|
|
P@tryk napisał/a: | Ale ja to przepisałem z takiej jednej stronki | ok ok i jest on prawdziwy, ja go tylko ogólnie uzupełniłem, cobyś miał pełniejszą wiedzę nt urala na południu . Zresztą największym specem od urali jest For - On Ci może o nich opowiadać i opowiadać... |
"Poza gospodarczym wyrachowaniem leśnik musi mieć także i szerszy, przyrodniczy punkt widzenia; powinien mieć również na względzie wartość materialnie niewymierną, jaką jest piękno i urok lasu[...]" W. Koehler, 1961. |
|
|
|
 |
Logan

|
Wysłany: 2007-08-29, 07:07
|
|
|
P@tryk napisał/a: | Bo patrząc na ten las z pewnej odległości - jest olbrzymi |
tak sie zawsze wydaje na poczatku to tylko taki zagajnik jest
green power napisał/a: | fajny podpis, ale sowa uralska nie gnieździ sie tylko w Bieszczadach, ale w całych Karpatach go pełno |
a nawet pod Wisniczem nie powinno byc problemu ze spotkaniem urala |
_________________ Łukasz Kajtoch
PRZYRODA ZIEM WIELICKO-LIMANOWSKICH
|
|
|
|
 |
forestman
Zgórmysyn

|
Wysłany: 2007-08-29, 08:12
|
|
|
Logan napisał/a: | a nawet pod Wisniczem nie powinno byc problemu ze spotkaniem urala |
ural jest w lesie pomiedzy bochnia a wisniczem w starej buczynie :]
zreszta bedziemy tam niedlugo :]
P@tryk napisał/a: | mojego maluśkiego Lasku |
na poczatek to dobre tyz ale jak chcesz cos wiecej obaczyc to trza sie udac do wiekszego lasu :] |
|
 |
P@tryk
|
Wysłany: 2007-08-29, 09:19
|
|
|
No to jak będziecie gdzieś jechać (ale nie na sowy - bo tak po północy [jak dla mnie] kiepsko się funkcjonuje) to mogę się z wami zabrać. |
|
|
|
 |
Logan

|
Wysłany: 2007-08-29, 09:33
|
|
|
P@tryk napisał/a: | bo tak po północy [jak dla mnie] kiepsko się funkcjonuje |
sowy tez "zle funkcjonuja" po polnocy najaktywniejsze sa po zmierzchu i prze switem
zreszta my tez zle funkcjonujemy po polnocy, dlatego robi sie przerwe w celach wypoczynkowo-konsumpcyjnych |
_________________ Łukasz Kajtoch
PRZYRODA ZIEM WIELICKO-LIMANOWSKICH
|
|
|
|
 |
P@tryk
|
Wysłany: 2007-08-29, 10:34
|
|
|
A kiedy zamierzacie chodzić w teren - ale nie na sowy? |
|
|
|
 |
green power
ponad podziałami x 2

|
Wysłany: 2007-08-29, 10:46
|
|
|
Logan napisał/a: | dlatego robi sie przerwe w celach wypoczynkowo-konsumpcyjnych | już Ty nie wymyślaj, po północy to my grzecznie śpimy
P@tryk napisał/a: | A kiedy zamierzacie chodzić w teren - ale ni | cały czas chodzimy/jeździmy |
|
|
|
 |
P@tryk
|
Wysłany: 2007-08-29, 10:48
|
|
|
No to dlaczego nic o tym na forum nie piszecie? |
|
|
|
 |
forestman
Zgórmysyn

|
Wysłany: 2007-08-29, 10:54
|
|
|
P@tryk napisał/a: | No to dlaczego nic o tym na forum nie piszecie? |
bo wyszedlby z tego niezly offtopic
a poza tym jak ktos chce dziczyc to to robi poprostu - jakbym kazda nocke mial opisywac jak chodze na sowy to byloby juz 100 postow wiecej |
|
 |
green power
ponad podziałami x 2

|
Wysłany: 2007-08-29, 10:55
|
|
|
P@tryk napisał/a: | No to dlaczego nic o tym na forum nie piszecie | piszemy - w różnorakich tematach np "obserwacje ptaków", tyle że nie są to zorganizowane grupowe wycieczki, tylko R-BWI (Rekreacyjno-Badawcze Wypady Indywidualne) |
|
|
|
 |
green power
ponad podziałami x 2

|
Wysłany: 2007-08-29, 10:57
|
|
|
forestman napisał/a: | jakbym kazda nocke mial opisywac jak chodze na sowy to byloby juz 100 postow wiece | no właśnie - nie opisuje się każdego godzinnego wypadu na rower do lasu czy spacerku z lornetką po polach - to byłoby po prostu nużące, jakby tak wszyscy forumowicze zaczeli #@#@#@ wypisywać |
|
|
|
 |
P@tryk
|
Wysłany: 2007-08-29, 11:00
|
|
|
Rozumiem - ale ja miałem na myśli nie takie wypady (jako wasza praca) ale wypady grupowe - tzn. że idziecie tam w kilku i sobie nie wiem patrzycie na ptaszki |
|
|
|
 |
|