Laskowice Pomorskie - problem, zamykają wlot dla płomykówki |
Autor |
Wiadomość |
krotom
miłośnik PRZYRODY ;)
|
|
|
|
|
Dominik
|
Wysłany: 2006-10-03, 10:03
|
|
|
Wykonalem dwa telefony i sprawa zostala załatwiona. Zadzwonilem do MOKu i tam dowiedzialem sie jaki jest numer tel. do Pani Genowefy Ryzop - czlonka wspolnoty mieszkaniowej zarzadzajacej blokiem. Plomykowki gniezdza sie w otworach wentylacyjnych (tak ja przypuszczalem Pani Genowefa powiedziala, ze bedzie sie opiekowała płomykowkami i na pewno zadba zeby przy ewentualnym ocieplaniu budynku nie zakladac siatek w otworach (jest 8 otworow z czego w 2 nie ma siatek). Jako opiekun plomykowkek pani Genowefa dostanie od nas materialy o płomykowce.
Mysle, ze warto tez podeslac plakacik z plomykowka do MOKu. Bibliotekarka, ktora pomogla mi zalatwieniu tel do Pani Genowefy mowiła, ze siedzac za biurkiem widzi stojaca w otworze plomykowke.
Dzieki amikosik za numer telefonu do MOKu |
_________________ Dominik Krupiński
TP "Bocian" |
|
|
|
|
amikosik
|
Wysłany: 2006-10-03, 16:37
|
|
|
Właśnie, taki jeden telefon, kilka plakatów i ludzie zaczynają działać, zwracać uwagę, wykazywać inicjatywę. Bez tego telefonu pewnie ta pani siedziała by za biurkiem i patrzyła jak zalepiają otwór dla sowy. Jeśli płomykówka jest tam od dawna to młode pewnie rozpraszają sie po okolicy i jest szansa na inne stanowiska. |
|
|
|
|
Dominik
|
Wysłany: 2006-10-03, 16:54
|
|
|
dobrze gada, dac mu wodki |
_________________ Dominik Krupiński
TP "Bocian" |
|
|
|
|
Mirek
|
Wysłany: 2006-10-03, 17:09
|
|
|
Dominik napisał/a: | dac mu wodki |
albo przynajmniej piwa |
_________________ TP Bocian
|
|
|
|
|
amikosik
|
Wysłany: 2006-10-03, 18:44
|
|
|
To Dominikowi należy się piwo za skuteczne negocjacje |
|
|
|
|
ZaP
Harris user
|
Wysłany: 2006-10-03, 19:13
|
|
|
mogę być sponsorem w/w ale u mnie i przy bilardzie
ZaP |
_________________ --
http://drapole.pl |
|
|
|
|
mikus.zet
|
Wysłany: 2006-11-20, 21:36
|
|
|
Byłem dzisiaj w Laskowicach i wydaje się, że, owszem, jest okej. Około 18.20 widziałem karmienie ptaka młodego przez rodzica. Młodziak wydzierał się wcześniej "chrapiąco - westchnieniowo" bardzo intensywnie.
Dziekuję wszystkim podającym wskazówki lokacyjne w tym temacie, bo pomogliście mi - bezwiednie, rzecz jasna - zobaczyć moje pierwsze płomykówki . |
|
|
|
|
|