To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Przyrodnicze "BOCIAN"
Wszystko związane z przyrodą

Ochrona przyrody - lodowka

Tomek_ - 2007-12-05, 10:10
Temat postu: lodowka
witam
mama kupila nowa lodowke, jakos tak bez konsultacji i dopytywania sie no i teraz jest za pozno, z moich informacji wynika ze sklep ma obowiazek stara lodowke zabrac do utylizacji i odliczyc kaucje, a mamy teraz w sumie 4 lodowki, jedna trzeba zutylizowac
pytanie - gdzie ?
mama chce aby zabrali ja smieciarze na wysypisko co dla mnie jest poronionym pomyslem, ale ona tego nie rozumie :roll:

mieszkam niedaleko Dębicy na podkarpaciu
google nie pomaga, na stronie MŚ podobno jest gdzies info ale ja nie znalazlem

pomozecie ? :green:

kania ruda - 2007-12-05, 12:59

http://forum.bocian.org.pl/viewtopic.php?t=2105

przeczytaj sobie ten watek :)

Tomek_ - 2007-12-05, 22:55

dzieki wielkie

dostalem rownierz dzisiaj odpowiedz z MŚ na to samo pytanie, odpowiedzieli po dluzszym czasie ale jest ;) jednak rejest GIOŚ jest ubogi, Twoj link zdecydowanie bardzie pomogl :)
Cytat:
Odpowiadając na zapytanie przesłane drogą elektroniczną w dniu 19 listopada 2007 r., w sprawie punktów zbierania zużytego sprzętu elektrycznego i elektronicznego, udzielam następujących wyjaśnień.
Zgodnie z art. 3 ust. 2, pkt 6a ustawy z dnia 13 września 1996 r. o utrzymaniu czystości i porządku w gminach (Dz.U. 2005 nr 236 poz. 2008, z późn. zm.) władze gminy mają obowiązek udostępnić mieszkańcom na stronie internetowej oraz w sposób zwyczajowo przyjęty informację o znajdujących się na terenie gminy zbierających zużyty sprzęt elektryczny i elektroniczny pochodzący z gospodarstw domowych. Dlatego też na stronie internetowej gminy, w której Pan mieszka, powinny znajdować się takie informacje.
Ponadto na stronie internetowej Głównego Inspektoratu Ochrony Środowiska www.gios.gov.pl w zakładce „rejestr zseie” znajdują się informacje nt. wszystkich zarejestrowanych w GIOŚ podmiotach zbierających, przetwarzających zużyty sprzęt oraz poddających go odzyskowi i recyklingowi.

Z poważaniem
Kinga Kulesza

kania ruda - 2007-12-06, 09:02

podejrzewam ze na stronie gioś są tylko te zarejestrowane skupy. a są zapewne też skupy, które sie nie rejestrowały a sprzet biora do wlasnych celow