Ochrona przyrody - lodowka
Tomek_ - 2007-12-05, 10:10 Temat postu: lodowka witam
mama kupila nowa lodowke, jakos tak bez konsultacji i dopytywania sie no i teraz jest za pozno, z moich informacji wynika ze sklep ma obowiazek stara lodowke zabrac do utylizacji i odliczyc kaucje, a mamy teraz w sumie 4 lodowki, jedna trzeba zutylizowac
pytanie - gdzie ?
mama chce aby zabrali ja smieciarze na wysypisko co dla mnie jest poronionym pomyslem, ale ona tego nie rozumie
mieszkam niedaleko Dębicy na podkarpaciu
google nie pomaga, na stronie MŚ podobno jest gdzies info ale ja nie znalazlem
pomozecie ?
kania ruda - 2007-12-05, 12:59
http://forum.bocian.org.pl/viewtopic.php?t=2105
przeczytaj sobie ten watek
Tomek_ - 2007-12-05, 22:55
dzieki wielkie
dostalem rownierz dzisiaj odpowiedz z MŚ na to samo pytanie, odpowiedzieli po dluzszym czasie ale jest jednak rejest GIOŚ jest ubogi, Twoj link zdecydowanie bardzie pomogl
Cytat: | Odpowiadając na zapytanie przesłane drogą elektroniczną w dniu 19 listopada 2007 r., w sprawie punktów zbierania zużytego sprzętu elektrycznego i elektronicznego, udzielam następujących wyjaśnień.
Zgodnie z art. 3 ust. 2, pkt 6a ustawy z dnia 13 września 1996 r. o utrzymaniu czystości i porządku w gminach (Dz.U. 2005 nr 236 poz. 2008, z późn. zm.) władze gminy mają obowiązek udostępnić mieszkańcom na stronie internetowej oraz w sposób zwyczajowo przyjęty informację o znajdujących się na terenie gminy zbierających zużyty sprzęt elektryczny i elektroniczny pochodzący z gospodarstw domowych. Dlatego też na stronie internetowej gminy, w której Pan mieszka, powinny znajdować się takie informacje.
Ponadto na stronie internetowej Głównego Inspektoratu Ochrony Środowiska www.gios.gov.pl w zakładce „rejestr zseie” znajdują się informacje nt. wszystkich zarejestrowanych w GIOŚ podmiotach zbierających, przetwarzających zużyty sprzęt oraz poddających go odzyskowi i recyklingowi.
Z poważaniem
Kinga Kulesza |
kania ruda - 2007-12-06, 09:02
podejrzewam ze na stronie gioś są tylko te zarejestrowane skupy. a są zapewne też skupy, które sie nie rejestrowały a sprzet biora do wlasnych celow
|
|
|